Balik Kampung berapa duit Minyak + Tol korang...

Ruangan dimana anda boleh bersembang sesama masyarakat. Ia juga dierti katakan sebagai perbincangan hal-ehwal semasa

Moderators: Wi_Ra, cipuding, zarul78, riyad71

Balik Kampung berapa duit Minyak + Tol korang...

Postby Wi_Ra » Sat 04 Oct 2008 09:53 pm

Sajer buka topik ni untuk info kawan2...
Berapa RM korang habis untuk minyak + tol balik kampung raya ni?

Aku balik Benut, Pontian (Exit Tol Simpang Renggam, Johor)
Dari KL, isi minyak RM100,rasanya belum penuh lagi (masa tu tangki dah kosong)
sampai kampung, betul2 meter tinggal setengah....pegi beraya umah sekitar Pontian...banyak tmpt la juga..
- Balik KL, tak isi minyak...sampai Petronas Sg. Besi baru isi balik....

Minyak - RM100 (pergi balik)
Tol       - RM70   (pergi balik)
Jumlah - RM170
Kelajuan Pemanduan - Average 120 kmh ..kadang-kadang geram2...ada gak cecah 160 :)
User avatar
Wi_Ra
AJK ProCC
 
Posts: 2870
Joined: Wed 12 Oct 2005 03:16 pm
Location: Rawang-KL

Postby nizar_kedah85 » Sat 04 Oct 2008 10:03 pm

aku dari ampang pi balik ayer keroh skali tol lebih kurang rm113...
minyak 100 + tol 33
kelajuan 120
call / sms : 017-6707363
User avatar
nizar_kedah85
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 879
Joined: Fri 09 Feb 2007 11:55 am
Location: Pendang~Kedah & Ampang~Selangor (No.Ahli:1382)

Postby nizar_kedah85 » Sat 04 Oct 2008 10:05 pm

nizar_kedah85 wrote:aku dari ampang pi balik ayer keroh skali tol lebih kurang rm113...
minyak 100 + tol 33
kelajuan 120



minyak rm80...bukan 100...
call / sms : 017-6707363
User avatar
nizar_kedah85
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 879
Joined: Fri 09 Feb 2007 11:55 am
Location: Pendang~Kedah & Ampang~Selangor (No.Ahli:1382)

Postby cipuding » Sun 05 Oct 2008 06:20 pm

[size=2]isi minyak rm60 (redeem point smiles (esso)...tu pon br luak x smpi separuh....
[size=2]exit kt tol PD (Rm7.70)...
[size=2]aiii...nsb baiklaaaa kg aku tuu dekat jer.....
[size=2]bwk dlm kelajuan 100kmj jerr - pemandu bhemah....
makin dekat...makin mahu...adrenalin laju !!!!




User avatar
cipuding
AJK ProCC
 
Posts: 7467
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Pandan-Putrajaya-Seremban (No.Ahli:593)

Postby asu » Sun 05 Oct 2008 07:41 pm

[size=3]korang jangan tiru pejalanan tuan hamba.

[size=3]dari penang 110km > baling 100km>gerik 120km>kuala kangsar110km>keluar higway tapah 105km>batang berjuntai 80km>empangan batu 60km>batu cave 60km>kl>tersesat kat kl dgn jam 20km > putrajaya 110km > kajang 100km>keluar higway seremban 120km>kuala pilah 80km>gemas 100km>buluh kasap 80km>sampai rumah tasik alai 100km = kos dalam rm160 bertolak pukul 5:00 pg sampai pukul 7;00 mlm penat lol

[size=3]balik..
[size=3]dari tasik alai 80km>buluh kasap 80km> gemas 110km > tampin 110km> seremban jln lama 110km> mantin 80km> kajang 100km > higway ke kl 100km > rawang 100km> keluar higway slim river 120km > simpang pulai jln lama 100km > ipoh higway keluar kuala kangsar 110km> ke grik ikut belakang 80km> baling ikut belakang kereta bmw ~.~ 120km kena tinggal jugak> penang = kos dalam rm150 bertolak pukul 10:00pg sampai pukul 12:00tgh malam letih lol

[size=3]kos semua dalam rm310 + makan rm50 + lain2 rm20 = rm370  


[size=3]tahun depan naik bas laa bajet rm200 pergi balik [B]





[/B]
User avatar
asu
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 770
Joined: Sun 27 Apr 2008 07:32 pm
Location: penang-segamat-rawang NO ahli : 1990 Status: underground Nick: Maharaja

Postby WiraD`Jalanan » Mon 06 Oct 2008 08:48 am

Aku balik beraya kat Ipoh 28/9 hingga ptg Raya Pertama. Ptg tu aku balik Alor Star plak sampai la raya ke 3. Ptg raya ketiga aku balik ke Ipoh. Pagi esoknya aku balik umah sewa dah (raya ke 4). Ni list jalan yg aku lalu

Seri Kembangan - Ipoh
Bertolak dari rumah sewa ke umah mertua dengan menaiki WDJ melalui
LDP : Puchong Barat (RM 1.60) + Puchong Selatan (RM 1.60)
HICOM ke Batu Tiga (FOC)
Guthrie : Jelutong (RM 1.40) + Elmina (RM 1.40) + Lagong (RM 1.40)
Plus : Rawang Selatan ke Simpang Pulai (RM 22.20)
Simpang Pulai ke Tmn Ipoh Jaya (FOC)

Ipoh - Alor Star
Bertolak dari umah mertua ke umah tok mertua dengan menaiki WDJ melalui
Tmn Ipoh Jaya ke Jelapang (FOC)
Jelapang ke Juru (RM 16.80)
Juru ke Sg. Dua (FOC)
Sg. Dua ke Alor Star Selatan (RM 11.40)
Tandop (FOC)

Alor Star - Ipoh
Bertolak pulang dari umah tok mertua ke umah mertua dengan menaiki WDJ melalui
Tandop (FOC)
Alor Star Selatan ke Sg. Dua (RM 11.40)
Sg. Dua ke Juru (FOC)
Juru ke Jelapang (RM 16.80)
Jelapang ke Tmn Ipoh Jaya (FOC)

Ipoh - Seri Kembangan
Bertolak pulang dari umah mertua ke umah sewa dengan menaiki WDJ melalui
Tmn Ipoh Jaya ke Simpang Pulai (FOC)
Plus : Simpang Pulai ke Subang (RM 24.80)
LDP : Petaling Jaya (RM 1.60)
Kinrara (FOC)

JUMLAH = RM 112.40 (Tol) + RM 180.00 (Minyak) = RM 292.40  
User avatar
WiraD`Jalanan
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1211
Joined: Fri 29 Dec 2006 07:26 pm
Location: [ No Ahli : 1387 ] Putrajaya - Kajang - Bangi - Ipoh - Alor Star - Kota Bharu

Postby acai » Mon 06 Oct 2008 09:01 am

Kos minyak pergi-balik Sg Buloh - Kedah - Sg Buloh
= RM 230.00 (balance ada 1 takok lagi utk iswara 1.3 turbo )

Kos Tol pergi-balik
= RM 90.00 (jimat skit,ikut jln lama bagi sesetengah tempat)

Jumlah keseluruhan.
= RM 320.00

mmmm...dah biasa dah dgn keadaan mcm ni.Redha jer la.Sapa suruh keja jauh2.haa..haa
Facebook:ikanpekasam@gmail.com
Slow & Steady Aku Tetap Disini
My Blog:http://my-resepi.blogspot.com
User avatar
acai
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 2665
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: SikNey,SangLang,SgBuloh,PeeJay

Postby putera » Mon 06 Oct 2008 12:22 pm

aku gak yg sikit.heheheheh

dari lenggong isi minyak  rm50.tol kuala kangsar ke bandar bahru,kedah rm9.30.hehehehe


total = rm59.30.muahahahaha
http://kerianv38.blogspot.com
9W2EPO / 013-5289500
V 38 145.475 / PC-WJR
User avatar
putera
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1668
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: lenggong-sg kota-parit buntar ( No Ahli : 131 )

Postby BlueRose » Mon 06 Oct 2008 01:11 pm

Balik Kuala Selangor je... tol RM1.60! Jangan mare! Hehehe...  
Benar Kata Dr. M... Melayu Mudah Lupa!
User avatar
BlueRose
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3170
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: DeadPirate's Heart, OUG Hill, Kuala Lumpur. [No Ahli: 711]

Postby putera » Mon 06 Oct 2008 02:08 pm

BlueRose wrote:Balik Kuala Selangor je... tol RM1.60! Jangan mare! Hehehe...  


bukan balik manjung ke.heheh
http://kerianv38.blogspot.com
9W2EPO / 013-5289500
V 38 145.475 / PC-WJR
User avatar
putera
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1668
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: lenggong-sg kota-parit buntar ( No Ahli : 131 )

Postby BlueRose » Mon 06 Oct 2008 02:31 pm

putera wrote:
BlueRose wrote:Balik Kuala Selangor je... tol RM1.60! Jangan mare! Hehehe...  


bukan balik manjung ke.heheh


Mana ada balik Manjung! Tahun depan kot?!  
Benar Kata Dr. M... Melayu Mudah Lupa!
User avatar
BlueRose
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3170
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: DeadPirate's Heart, OUG Hill, Kuala Lumpur. [No Ahli: 711]

Postby DeniyelWHL » Mon 06 Oct 2008 03:21 pm

BlueRose wrote:Balik Kuala Selangor je... tol RM1.60! Jangan mare! Hehehe...  


laa.. org kuala selangor uperner...

deniyelhusin@yahoo.com                    [URL=http://Prepaid4U.Net/index.php?id=deniyel84]http://Prepaid4U.Net/index.php?id=deniyel84
[/URL]
User avatar
DeniyelWHL
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 239
Joined: Fri 24 Aug 2007 11:52 am
Location: Sabak Bernam ---> Kuala Selangor

Postby BlueRose » Mon 06 Oct 2008 03:42 pm

DeniyelWHL wrote:
BlueRose wrote:Balik Kuala Selangor je... tol RM1.60! Jangan mare! Hehehe...  


laa.. org kuala selangor uperner...


Tak smpi Kuala Selangor pn lagi... IJOK, Batu 8 je! Knp? Deniyel org sana juga ke?  
Benar Kata Dr. M... Melayu Mudah Lupa!
User avatar
BlueRose
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3170
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: DeadPirate's Heart, OUG Hill, Kuala Lumpur. [No Ahli: 711]

Postby DeniyelWHL » Mon 06 Oct 2008 03:51 pm

yer kire kawasan kuala selangor gak tu.xlah dok sungai besar. memang kawasan jajahan dulu ni ijok batang bejuntai.kje pejabat tanah kuala selangor dlu.

deniyelhusin@yahoo.com                    [URL=http://Prepaid4U.Net/index.php?id=deniyel84]http://Prepaid4U.Net/index.php?id=deniyel84
[/URL]
User avatar
DeniyelWHL
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 239
Joined: Fri 24 Aug 2007 11:52 am
Location: Sabak Bernam ---> Kuala Selangor

Postby wharishu_nakamura » Mon 06 Oct 2008 04:07 pm

erk..canner aku nk kira nih...jarak umah 3kilo hehehehe...minyak isi 5 hengget je..tol xde ...

p/s: aku ngan org umah sekampung daaaaaa.... - jgn mara r
واريشو نكامورا
User avatar
wharishu_nakamura
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1696
Joined: Fri 04 May 2007 02:49 pm
Location: port klang-klang-shah alam-petaling jaya-putrajaya

Next

Return to Sembang-sembang Masyarakat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron