harga barang2 utk arm satria 1.3 manual

Ruangan untuk ahli mengenali bengkel panel ProCC dan soal jawab berkenaan masalah teknikal kereta Proton anda.

Moderator: ujang76

harga barang2 utk arm satria 1.3 manual

Postby otai_bowling » Sat 24 May 2008 11:59 am

Bro ujang,
semlm saya dah tukar asrober & spring (sapura pro ride) lepas tu nak buat
balancing & alignment  kat INTAN MATANG SRI MUDA ( LON G 2nd)..
tapi tak dapat cun punya alignment sebab banyak barang bawah kete nak kena tukar.
kalau saya senarai kan barang2 ni ..berapa agak budgetnya?

Rear :
1.arm assy , rr susp trailing , LH/RH
2.arm assy , rr susp , Lwr LH/RH
3.Link , rr susp assist
4.Arm assy , rr susp , Upr LH/RH

Front :
1.arm assy , fr susp , Lwr LH/RH
2.tie-rod , streering
3.tie-od end

bushing utk semua barang diatas.

harap dapat bantuan bro Ujang.

pening kepala ni......banyak barang nak buat?

tq
User avatar
otai_bowling
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 336
Joined: Sun 08 Oct 2006 12:58 am
Location: shah aam

Postby otai_bowling » Mon 26 May 2008 07:32 pm

bro ujang. boleh tau bushing nya part number.
nak order kat proton part center lah
User avatar
otai_bowling
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 336
Joined: Sun 08 Oct 2006 12:58 am
Location: shah aam


Return to Bengkel Panel - Lon G Auto Services Sdn. Bhd.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron