Volt Stabilizer pernah cuba????

Ruangan membincangkan tentang aksesori kereta dan interior dalaman kereta.

Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby steven goo » Wed 29 Jul 2009 05:56 pm

sesiapa pernah pasang volt stabilizer dalam kereta sendiri????
percaya tak??? volt stabilizer boleh naik horse power kereta......
steven goo
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 21
Joined: Thu 16 Jul 2009 10:09 am

Postby tautakpe » Wed 29 Jul 2009 06:05 pm

Bape hp naik..?
User avatar
tautakpe
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 2086
Joined: Sun 26 Nov 2006 11:11 am
Location: ::..Jauh Menyelam Di Dasar Lautan Biru..::

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby agil » Sun 02 Aug 2009 03:13 am

steven goo wrote:sesiapa pernah pasang volt stabilizer dalam kereta sendiri????
percaya tak??? volt stabilizer boleh naik horse power kereta......

untuk kete standed yg 1300 cc ke bawah ade rase la.. sesedap rase......
User avatar
agil
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 907
Joined: Mon 04 May 2009 09:16 pm
Location: ProCC HQ

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby rizera » Mon 07 Sep 2009 12:00 pm

ye btol..raizin + digital meter reading mmg best utk stabilizer..
mmg memula pasang dpt rasa 'kehadiran' menatang tu ...best2
User avatar
rizera
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 14
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby DanialM » Mon 07 Sep 2009 02:48 pm

aku penah pasang pivot vs kat wira auto aku nih..so far adala rasa sket perubahan, tp takderla ketara sangat.
my wish list - d90|sb-600|blackberry bold|toyota camry 2.4V
------
User avatar
DanialM
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 51
Joined: Mon 19 Mar 2007 08:47 pm
Location: Ampang

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby Norkamal1979 » Fri 11 Sep 2009 07:51 am

Aku pakai I-Charger best.. rasa macam keta baru... pick-up best.. enjin ringan.. aircond bertambah sejuk.. memang best laa.. keta aku Wira sedan 1.5 manual.


NORKAMAL1979 ---- 019-9341481
User avatar
Norkamal1979
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 756
Joined: Sat 22 Oct 2005 06:12 pm
Location: Kerteh Terengganu

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby MR_Brown » Sat 12 Sep 2009 01:25 am

dulu aku pakai v.stabilizer je...dlm 3-4 bulan yg lepas aku tambah la ground wire lak...lagi best....keta aku jd senang idup...dulu susah gak....tp memang ada rasa lain ckit...pick up pun ada cantek ckit....rasa berbaloi pakai walau mahal ckit...aku punye vs ngan gw dekat 300 lbih gak abih....nnti klu ada masa aku upload picc skali....aku pun main biar kedai pasang jer.....x pandai sgt,,,,.
NAk TAMBAH DUIT?
9 DARI 10 SUMBER PENDAPATAN DATANGNYER DARI BISNES...
BOLEH DIHUBUNGI BILA2 MASA JER...
EMAIL : zam_sut@yahoo.com
Facebook nickname : zam brown
Fon No : 0175636073/0134475388
User avatar
MR_Brown
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1607
Joined: Sat 10 Jan 2009 05:35 am
Location: butterworth...taiping...sg siput...trong..(no ahli:2451)

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby agil » Thu 12 Nov 2009 12:06 am

dah pasang 2 bende ni. abang aku bagi. serabut dlm enjin bay 4g15 ku.....


User avatar
agil
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 907
Joined: Mon 04 May 2009 09:16 pm
Location: ProCC HQ

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby rays » Fri 13 Nov 2009 10:52 am

biar btul vs leh naikkn hp??    
yg aku tau vs ni fungsinya utk stabilkan arus letrik ke komponen2 elktrikal kete..
effectnya mungkin pd radio, lampu, aircond dsb..
bila arus stabil mungkin kete akan rasa lebih ringan dan sedap bawa..
tapi kalau hp naik tu agak2 proton wira 1.5 bleh cecah 100hp tak??
:: DRIVE THE FUTURE ::
User avatar
rays
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 242
Joined: Wed 04 Mar 2009 10:05 am
Location: perak

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby agil » Fri 13 Nov 2009 04:29 pm

cane nak test HP??
User avatar
agil
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 907
Joined: Mon 04 May 2009 09:16 pm
Location: ProCC HQ

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby rays » Sat 14 Nov 2009 09:36 pm

kena wat dyno ler...
:: DRIVE THE FUTURE ::
User avatar
rays
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 242
Joined: Wed 04 Mar 2009 10:05 am
Location: perak

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby agil » Mon 16 Nov 2009 01:22 pm

dyno? cane tu bro??? detail ckit. plzz.....
User avatar
agil
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 907
Joined: Mon 04 May 2009 09:16 pm
Location: ProCC HQ

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby shukri_alps » Mon 16 Nov 2009 03:25 pm

dyno tu test kereta atas platform beroda
boleh tgk curve speed,top speed,HP dan macam2 lagi
sekali dyno test biasanya RM60~80 ikut kedai(KL,selangor area)
just checking perfomance engine
standard wira 1.5 92Hp kot...

tapi actual result kena consider jumlah penumpang,rintangan angin,grip tayar,muatan dalam boot dll
mesti lower skit dr result test dyno
aku tak pernah try tapi baca dlm forum2 kita yg lepas

pasal voltage stabilizer, penah pakai
mula2 rasa kagum sebab buka full aircond tak berat engine,pick up up skit
bila dah cabut, rupa2nya standard pun rasa sama gak(cuma tak penah try masa zaman sebelum pasang VS)
so tipah tertipu gak la.......(xper,membantu ekonomi negara)
org kata kalau banyak tambahan accesory dalam kereta, boleh la pakai
cth pasang roomlamp extra,lampu disko,dvd player etc
kalau standard gaban,tak perlu pun takper
tapi....membantu ekonomi negara apa salahnya.1Malaysia!
*******PROCC, HPA, YL hotline:- 0177488038 shukri_ahmad@pioneer.com.sg********
User avatar
shukri_alps
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1519
Joined: Wed 14 Mar 2007 08:00 am
Location: nilai,kuantan,no ahli 1443

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby agil » Mon 16 Nov 2009 06:16 pm

oo.. cam2.. tq bro.. aku dah cabut VS merah 2.. tinggal SGW je. tak reti nak bukak sbb melekat kat gear box. wayar die pun banyak sgt...
User avatar
agil
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 907
Joined: Mon 04 May 2009 09:16 pm
Location: ProCC HQ

Re: Volt Stabilizer pernah cuba????

Postby ibnusaad80 » Wed 27 Jan 2010 12:07 pm

MR_Brown wrote:dulu aku pakai v.stabilizer je...dlm 3-4 bulan yg lepas aku tambah la ground wire lak...lagi best....keta aku jd senang idup...dulu susah gak....tp memang ada rasa lain ckit...pick up pun ada cantek ckit....rasa berbaloi pakai walau mahal ckit...aku punye vs ngan gw dekat 300 lbih gak abih....nnti klu ada masa aku upload picc skali....aku pun main biar kedai pasang jer.....x pandai sgt,,,,.



betul tu... dah buat pun kat persona...maintan 130km - 140 sejauh 300 kilo lebih atas highway....sikit pun power kereta tak kurang...terasa macam tak tekan pedal minyak pun...yang best nyer lancar jek time change gear (Gear auto)...dulu masa pakai persona standard...mak aih susah tul time nak memotong...almaklumlah 7 tahun guna manual...sekarang tidak lagi...
ibnusaad80
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 3
Joined: Wed 27 Jan 2010 10:44 am

Next

Return to Interior Dalaman & Aksesori

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron