Masalah GearBox Satria 1.6 Manual nih...

Ruangan untuk ahli mengenali bengkel panel ProCC dan soal jawab berkenaan masalah teknikal kereta Proton anda.

Moderator: ujang76

Masalah GearBox Satria 1.6 Manual nih...

Postby Gayour@ball » Mon 24 Nov 2008 06:27 pm

Salam Sejahtera Semua...

Nak minta tolong sikit. Satria aku ada masalah ngan Gear Box. Masalah dia bila masuk Gear 5 dia tekan minyak dia terus free. Aku dah tanya kat membaer dia kata gigi gear dah haus. Puas aku ronda kedai potong tak jual. Meraka suruh aku tukar je gear Box. Masalahnya gigi gear rosak bukan gear box yang rosak. Ada sesiapa yang boleh tolong bagi tau agak-agaknya kedai potong atau workshop mana leh repair? Dan agak-agak kos baik pulih berapa.

Satu lagi masalah keta aku ni bila pasang aircond ok tapi kekadang tetiba tengah Jammed ke enjin mati. Pas tu jangan harap la nak hidup. Kena tolak baru nak hidup. Agaknya dah tua dah keta aku ni. Harap sesiapa leh bantu beri cadangan.
Gayour@ball
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 2
Joined: Fri 16 Nov 2007 05:09 pm

Postby Wi_Ra » Mon 24 Nov 2008 07:57 pm

bro..pi buat salam perkenalan dulu ye..
User avatar
Wi_Ra
AJK ProCC
 
Posts: 2870
Joined: Wed 12 Oct 2005 03:16 pm
Location: Rawang-KL

Postby neotoxin » Tue 25 Nov 2008 07:31 am

aku ada terbaca (rasanya kat ZTH), gear free coz synchro dah kaput. Ada org bley repair, RM800. cuba selak2 ZTH tu
NTX
User avatar
neotoxin
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 184
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Sepatak Kumpulo

Postby Puden » Tue 25 Nov 2008 09:16 am

[size=2]
salam Bro . . . duduk mana?. . .  nak senang pergi je kat Lon G. . . jumpa Bro Ujang.  . .  bab bab gearbox ni boleh discuss ngan dia. . .  takde hal punya. . . gearbox 1.6 auto aku pon dia yang repair. . . takde masalah punya.

No Ahli : 1971             No Tepon : 012 2640878              YM id : alfialfuddin              MSN : alfialfuddin              Skype : pudenus
User avatar
Puden
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 651
Joined: Thu 17 May 2007 10:00 am
Location: Subang Jaya Shah Alam Alor Setar Arau

Postby Gayour@ball » Mon 01 Dec 2008 08:26 pm

[quote="Puden"][B][SIZE=2]
salam Bro . . . duduk mana?. . .  nak senang pergi je kat Lon G. . . jumpa Bro Ujang.  . .  bab bab gearbox ni boleh discuss ngan dia. . .  takde hal punya. . . gearbox 1.6 auto aku pon dia yang repair. . . takde masalah punya.
[/B][/quote]


Ok Insyaallah nanti aku gi sana.

Aku duduk Putrajaya.

Sebenar nya saya dah lama join Procc ni tapi tak aktif. Sampai lupa Username dan pasword aku yang lama. Last-last buat yang baru. Yang ni pun dah setahun create. Ekonomi tak berapa baik tu yang senyap je. Tak pe la nanti aku buat salam perkenalan balik ok.
Gayour@ball
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 2
Joined: Fri 16 Nov 2007 05:09 pm

Postby ejat3 » Mon 13 Jul 2009 02:26 pm

nak gear box..leh call aku..0192703245
User avatar
ejat3
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 90
Joined: Fri 05 Jun 2009 04:32 pm
Location: Ampang


Return to Bengkel Panel - Lon G Auto Services Sdn. Bhd.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

cron