Tanyer kos tuk tukar mounting kete waja auto 1.6

Ruangan untuk ahli mengenali bengkel panel ProCC dan soal jawab berkenaan masalah teknikal kereta Proton anda.

Moderator: ujang76

Tanyer kos tuk tukar mounting kete waja auto 1.6

Postby tmm88988 » Sun 22 Mar 2009 06:22 pm

askm.. nak tanye otai2 sini. braper kos (upah+barang) klau nak tukar mounting kete waja 1.6 auto??

Elok tukar satu or 2 mounting or tukar empat2 sekali?

Mane yg di suggestkan serta kos nye sekali
tmm88988
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 6
Joined: Mon 04 Feb 2008 04:53 am

Postby Puden » Wed 25 Mar 2009 04:05 pm

[size=2]kos upah dan barang nak tukar mounting aku tak sure. kalau wira 1.6 aku tahu. waja wallahualam. Nak elok kalau budget tukar 2-2 . kiri kanan dulu pastu depan belakang. tapi kalau cukup budget. Tukau 4 - 4 sekali harung baru rasa. Mounting dah crack ke sampai nak tukau semua ni?

No Ahli : 1971             No Tepon : 012 2640878              YM id : alfialfuddin              MSN : alfialfuddin              Skype : pudenus
User avatar
Puden
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 651
Joined: Thu 17 May 2007 10:00 am
Location: Subang Jaya Shah Alam Alor Setar Arau

Postby ujang76 » Thu 26 Mar 2009 06:21 pm

senarai harga mounting waja untuk rujukan tuan:
1. mounting gear box rm145.00
2. mounting enjin rm166.00
3. mounting support bawah depan rm45.00
4. mounting support bawah belakang rm48.00

upah pasang semua mounting rm 80.00 ( pakej kalo ambik semua ler...kalo ambik satu upah rm 30.00)
call kami untuk keterangan lajut....012 602 8329
zoomzoomzoom
User avatar
ujang76
Mekanik ProCC
 
Posts: 566
Joined: Mon 24 Jul 2006 10:47 pm
Location: SHAH ALAM,kuala kepis,kuala pilah,joseh

Postby tmm88988 » Tue 07 Apr 2009 11:03 pm

nak kate teruk tak larr... tp mmg gegar dpt rase..pastu dah macam2 bunyi kete aku tu...adoiii..penin2


Puden wrote:[size=2]kos upah dan barang nak tukar mounting aku tak sure. kalau wira 1.6 aku tahu. waja wallahualam. Nak elok kalau budget tukar 2-2 . kiri kanan dulu pastu depan belakang. tapi kalau cukup budget. Tukau 4 - 4 sekali harung baru rasa. Mounting dah crack ke sampai nak tukau semua ni?
tmm88988
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 6
Joined: Mon 04 Feb 2008 04:53 am

Postby Puden » Wed 08 Apr 2009 05:50 pm

[size=2]Takde  hal tu bro . . .  gi je bengkel Ujang. Call dia dulu . . . then mintak dia tolong tengok. . . pastu tukar la mana yang penting dulu  ikut budget. . . . masak kalau nak tukar semua. . . tapi kalau poket jenuh tak tau nak buat apa . . . layankan ajer.

No Ahli : 1971             No Tepon : 012 2640878              YM id : alfialfuddin              MSN : alfialfuddin              Skype : pudenus
User avatar
Puden
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 651
Joined: Thu 17 May 2007 10:00 am
Location: Subang Jaya Shah Alam Alor Setar Arau


Return to Bengkel Panel - Lon G Auto Services Sdn. Bhd.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron