clutch plate

Ruangan untuk ahli mengenali bengkel panel ProCC dan soal jawab berkenaan masalah teknikal kereta Proton anda.

Moderator: ujang76

clutch plate

Postby hafiz_station » Wed 20 May 2009 08:59 am

hmm sy nak tny, saya pakai satria 1.3. sy berhajat nak tukar clutch plate (sbb kete pn dah kurang pickup)

soalan nye leh ke pkai clutch plate cc kete yg lebih besar spt 1.5 atau 1.6? hmm klu boleh, clutch plate tu nak kene modify ke apa ke? klu leh jelas kan abang2 pomen procc
H4F124212 @ BGK4090 KLANG,SELANGOR
YM: alfred_wesley
H/P: 0 1 7 3 1 9 9 1 2 4
User avatar
hafiz_station
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 172
Joined: Sun 11 May 2008 12:13 am
Location: klang-westport-pandamaran-shah alam-cyberjaya no ahli:2082

Postby panggilAkujaL » Thu 21 May 2009 07:19 pm

errr...mana otai2 nim...huhu
User avatar
panggilAkujaL
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 8
Joined: Thu 21 May 2009 05:22 pm
Location: kerteh-paka-dungun---->kemaman jarang2

Postby zack7339 » Thu 21 May 2009 09:26 pm

1.3 n 1.5 same jew clucth dy....1.6 beza...8inch...kalo 1.8 8.5 inch....biasenyer ramai y upgrade supertouring...clutch dy same la ngan 1.6....biase nyer org tukar ngan flywheel skali....flywheel tu kene skim sket....pickup ngan top mmg sedap....lazattttt....kalo silap tolong betulkan yoooo...try bukak thread y sedia ade pasal clutch ni...
PRoCC Pahang Crew 1596
diluar jajahan...anything calling -0.1.7.9.0.9.7.9.9.8-...
User avatar
zack7339
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1179
Joined: Mon 02 Jul 2007 09:49 am
Location: Kuantan-Puchong

Postby bandi_jitra » Sat 23 May 2009 10:19 pm

ya memang betul apa yang dikata zack7339 itu, tanye la pada kami yang dah pakai flywheel supertouring ni... memang lazat...
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

Postby hafiz_station » Sun 24 May 2009 08:25 am

[size=4]agak-agak lah bro, sy nak tukar clutch plate super touring tu kan, baper la kos dia,  cecah 1k x??
H4F124212 @ BGK4090 KLANG,SELANGOR
YM: alfred_wesley
H/P: 0 1 7 3 1 9 9 1 2 4
User avatar
hafiz_station
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 172
Joined: Sun 11 May 2008 12:13 am
Location: klang-westport-pandamaran-shah alam-cyberjaya no ahli:2082

Postby bandi_jitra » Mon 25 May 2009 09:40 am

regenye...berdasarkan ape yang member aku wat kat kete dia baru ni...

flywheel super touring 1.6 - rm120 (hafkat cs, semambu)
clutch plate, pressure plate, bearing brand valeo 1.6- rm 190 (jaya baru, semambu)
oil seal flywheel dgn driveshaft - rm 35(jaya baru, semambu)
minyak gear penzoil 80/90 2botol  - rm 38 (ban leong, jalan teluk sisek)
skim flywheel - rm 30 (kedai engineering kat padang lalang)
upah pasang - rm 90 (dengan member dia, tak tau lak aku sape)...

total sumer rm503...

ley le ko bajet2...

mane tau ley dapat murah lagi...
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

Postby hafiz_station » Mon 25 May 2009 08:00 pm

tq bro... flywheel tu leh beli kat halfcut je la ekk... hmm ujung bulan ni leh la riki2 heheheheheh..
tq very much
H4F124212 @ BGK4090 KLANG,SELANGOR
YM: alfred_wesley
H/P: 0 1 7 3 1 9 9 1 2 4
User avatar
hafiz_station
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 172
Joined: Sun 11 May 2008 12:13 am
Location: klang-westport-pandamaran-shah alam-cyberjaya no ahli:2082

Postby zack7339 » Mon 25 May 2009 08:21 pm

aku dulu wat aku amek flywheel skali ngan clutch(2nd tgk ok lg) kat halfcut rm120....upah rm80...minyak gearbox aku pakai balik sbb baru lg tukar....mmg murah....pakai sume xde masalah...so far 2tahun aku pakai..tp skunk pressure plate aku dah xok....adeh...akhirnyer kene jugak tukar y baru....upah jadi la dua kali...lebey baek skali keje jew biar mahal skit sbb clutch baru kalo tukar betahun jugak nak habis....</img></img>
PRoCC Pahang Crew 1596
diluar jajahan...anything calling -0.1.7.9.0.9.7.9.9.8-...
User avatar
zack7339
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1179
Joined: Mon 02 Jul 2007 09:49 am
Location: Kuantan-Puchong

Postby hafiz_station » Mon 25 May 2009 08:31 pm

bmakna aku just beli pressure plate baru je la ke?
H4F124212 @ BGK4090 KLANG,SELANGOR
YM: alfred_wesley
H/P: 0 1 7 3 1 9 9 1 2 4
User avatar
hafiz_station
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 172
Joined: Sun 11 May 2008 12:13 am
Location: klang-westport-pandamaran-shah alam-cyberjaya no ahli:2082

Postby bandi_jitra » Tue 26 May 2009 07:55 am

kalo nak puas ati, amik flywheel je 2nd kat hafkat...
yg lain sumer amik baru...
lain la kalo ko ni suke wat keje 2,3 kali...
jgn membazir bang oi...

pilih flywheel pastikan gigi dia takde yang sumbing atau patah...
dan tengok juga permukaan belakang yang berkilat tu (apa nama entah) rata.

otai2 plz tolong komen...  
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

Postby idnawse » Tue 26 May 2009 08:17 am

beli jek BRClutch upgrade kit 1 set .. member aku penah beli complete flywheel, plate ngan cover.. xsmpi rm500 kot.. pakai kat sate 1.3 gak ... xsilap ni guna fully asbestos punya lining (tahan kepanasan melampau), clutch cover pakai 20v punya ..cuma flywheel aku lupa dia bagi ST nyer ker hapa..tapi mmg version utk upgrade nyer la.. plus, yg flywheel asal kalau xnak pakai, tolak kat dia pun, dia amik. .. nak maklumat lanjut, tgk zth search "BRclutch" ..xpun "kian leong clutch" ..lokasi kedai kat ipoh, nak pos pun no hal katanya.
User avatar
idnawse
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 365
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Perak


Return to Bengkel Panel - Lon G Auto Services Sdn. Bhd.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron