HAFKAT vs KEDAI SPARE PART - bagi items berikut, komen anda?

Ruangan untuk ahli mengenali bengkel panel ProCC dan soal jawab berkenaan masalah teknikal kereta Proton anda.

Moderator: ujang76

Postby MNS » Fri 17 Jul 2009 08:41 pm

User avatar
MNS
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 22
Joined: Wed 14 Dec 2005 11:33 am
Location: JOHOR BAHRU

Postby bandi_jitra » Fri 17 Jul 2009 09:45 pm

semakin hari semakin dalam cintaku pada brg hafkat ni...
tengok pada avatar saya, itu la stereng yang saya masih pakai sampai hari ni...
bile member2 naik keta saya yang stended tu, mesti tegur...lawa setereng?
itu je yang termampu... kalo dapat momo 4 kaki pun rasenye tak pakai...
bungkus elok2...simpan...ada rezeki dapat kereta yang best sket baru guna...
org nak kata kedekut pun saya tak kisah...
so far...best sebenarnya lepak, tgk2 brg kat hafkat...
rase ade modal sket, beli barang yang patut2....
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

Postby MaLaU » Sat 18 Jul 2009 09:11 am

Bandi..biasanya barang wear n tear tu baik beli baru jer terutamanya yg berkaitan ngan getah n bearing
klu amik kat halfcut pon ok..cuma p press getah2 lama tkr baru jer
radiator-amik halfcut ok..baik amik double layer puas hati..keta aku pakai double layer jarum temp 20%-25% jer
starter-halfcut ok sb leh amik yg VR4..chiu..chiu...lazat munyiknya
alternator-halfcut sbb ori maa..leh pakai yg lagi besar klu perlukan kuasa yg byk utk amp..radio..
distributor-amik halfcut sbb ori gak..mcm keta aku pakai..dah lebih 2 taun masih hensem lagi
motor power window-beli jer kat sparepart



p/s dulu dok kl hari sabtu mmg hobi melawat kedai halfcut...x membeli pon..sekadar menjamu mata..
       cuma kat kontan nie kurang skit kedai nak p melawat..
User avatar
MaLaU
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 449
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: eLseWheRe

Postby jammbush » Sat 18 Jul 2009 10:25 am

MaLaU wrote:Bandi..biasanya barang wear n tear tu baik beli baru jer terutamanya yg berkaitan ngan getah n bearing
klu amik kat halfcut pon ok..cuma p press getah2 lama tkr baru jer
radiator-amik halfcut ok..baik amik double layer puas hati..keta aku pakai double layer jarum temp 20%-25% jer
starter-halfcut ok sb leh amik yg VR4..chiu..chiu...lazat munyiknya
alternator-halfcut sbb ori maa..leh pakai yg lagi besar klu perlukan kuasa yg byk utk amp..radio..
distributor-amik halfcut sbb ori gak..mcm keta aku pakai..dah lebih 2 taun masih hensem lagi
motor power window-beli jer kat sparepart



p/s dulu dok kl hari sabtu mmg hobi melawat kedai halfcut...x membeli pon..sekadar menjamu mata..
       cuma kat kontan nie kurang skit kedai nak p melawat..



aha,byk pengalaman nie bro.
thx for the input.
mix ur soul with ur car performance..
User avatar
jammbush
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 35
Joined: Wed 03 Jun 2009 10:54 am
Location: Kuantan

Postby bandi_jitra » Sat 18 Jul 2009 11:00 am

malau...kuantan ada cs, ws, simoji, 83 century, v-tek... dan ada 2, 3 lagi...kalo nak merayau...
tapi tak la sedahsyat kl, kelang
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

Postby shukri_alps » Sat 18 Jul 2009 11:39 am

best topik ni
baru paham kenapa ramai gila hafcut

ada tak kedai hafcut yg tipu
jual brg local 2nd hand tapi kata japan mari?
*******PROCC, HPA, YL hotline:- 0177488038 shukri_ahmad@pioneer.com.sg********
User avatar
shukri_alps
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1519
Joined: Wed 14 Mar 2007 08:00 am
Location: nilai,kuantan,no ahli 1443

Postby Wi_Ra » Sat 18 Jul 2009 11:48 am

shukri_alps wrote:best topik ni
baru paham kenapa ramai gila hafcut

ada tak kedai hafcut yg tipu
jual brg local 2nd hand tapi kata japan mari?


ado gak bai...ramai gak yg tokono....
nak nak kalau tokeh hapkat tu 1st time tengok muko ekau.....
hehe......hati2 bila memandu

tapi ado gak tokeh yg jujur.....
User avatar
Wi_Ra
AJK ProCC
 
Posts: 2870
Joined: Wed 12 Oct 2005 03:16 pm
Location: Rawang-KL

Postby MNS » Sat 18 Jul 2009 12:49 pm

bandi_jitra wrote:malau...kuantan ada cs, ws, simoji, 83 century, v-tek... dan ada 2, 3 lagi...kalo nak merayau...
tapi tak la sedahsyat kl, kelang


ko kuantan dduk area mana?
User avatar
MNS
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 22
Joined: Wed 14 Dec 2005 11:33 am
Location: JOHOR BAHRU

Postby bandi_jitra » Sun 19 Jul 2009 03:17 pm

MNS wrote:
bandi_jitra wrote:malau...kuantan ada cs, ws, simoji, 83 century, v-tek... dan ada 2, 3 lagi...kalo nak merayau...
tapi tak la sedahsyat kl, kelang


ko kuantan dduk area mana?


aku dok cenderawasih...nape bro? nak dtg? meh la...
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

Postby bandi_jitra » Sun 19 Jul 2009 03:30 pm

shukri_alps wrote:best topik ni
baru paham kenapa ramai gila hafcut

ada tak kedai hafcut yg tipu
jual brg local 2nd hand tapi kata japan mari?


hehehehe...
aku nyaris2 terkena di simoji, semambu...
member mintak tolong cari distributor wira...
tokey ni kata ada dok kat enjin...
hati dah berbunga2 harga dia letak rm230 je...
sekali dia bawak datang aku terperasan kat brg tu ade tulis "lancer, made in taiwan"
saja aku nak cong, tanye lagi sekali harga brape... 230 tapi yang lama kena kasi balik... kalo tak harga brg tu 280...
rase nak baling je distributor recond tu kat tokey simoji...
bengang tul...  
aku blah...pegi cs...tak jauh pun dalam satu km je... dapat brg ori cabut dari hafkat mitsu 4g15...harga 250.
kalo kat klang ley dapat murah lagi dalam 170, 180 je....
takkan la nak pegi sana sebab beza harga 70, 80 hengget ye tak?
so pd kwn2, jgn pegi hafkat simoji semambu, barang harga mahal tak engat....
boley pegi setakat nak tgk brg...pastu cari di hafkat lain...
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

hahahahha

Postby Rasyid » Sun 19 Jul 2009 05:14 pm

kalau aku aku dah bagi die makan distributor tu... biar die kunyah macam makan  tebu...hehehehhehe ...saba bro.....
NICK          ;      RASYID
NO AHLI    ;      2222
PROCC       ;      HQ , KEDAH
NO TEL   ;     0134228531
YM           ;     kanchie_87@yahoo.com
RALLY ///  ART
User avatar
Rasyid
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 217
Joined: Tue 05 Aug 2008 11:54 am
Location: Sg. Petani,KL,keramat JB, kuala Lipis

Postby bandi_jitra » Sun 26 Jul 2009 05:04 pm

pada otai2, ley tak bagi tips untuk pilih driveshaft dan arm kat hafkat..? ramai yang nak tau ni...
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

Postby gh05t » Wed 29 Jul 2009 08:46 am

putera_Satria wrote:
lmst_jb wrote:
gh05t wrote:beli je la spare part..dapat barang baru... kalau takde duit jgn main kete... baca buku kat rumah..tukar hobi dan minat kete kepada hobi dan minat membaca...


orang  nak bertanya bukan menghentam...apa da...klau bagus sangat jgn pakai proton..


APER KATER WAT SALAM PERKENALAN DULU...




hahah... nak sound balik tapi tak bagi salam..kan dah kena..hahah... DOk jb dendiam ..jgn bising..nanti aku balik jb ko jumpa aku.. masa tu nak buat apa pon bole... jgn main hentam dalam forum je tau..
\"You are not a failure until the momment u stop trying!!!\"
User avatar
gh05t
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1058
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Johor Bahru - Putrajaya - Puchong - ipoh ( No Ahli : 416 )

Postby bandi_jitra » Wed 29 Jul 2009 09:02 am

gh05t wrote:
putera_Satria wrote:
lmst_jb wrote:
gh05t wrote:beli je la spare part..dapat barang baru... kalau takde duit jgn main kete... baca buku kat rumah..tukar hobi dan minat kete kepada hobi dan minat membaca...


orang  nak bertanya bukan menghentam...apa da...klau bagus sangat jgn pakai proton..


APER KATER WAT SALAM PERKENALAN DULU...




hahah... nak sound balik tapi tak bagi salam..kan dah kena..hahah... DOk jb dendiam ..jgn bising..nanti aku balik jb ko jumpa aku.. masa tu nak buat apa pon bole... jgn main hentam dalam forum je tau..


ALHAMDULILLAH...SEMOGA KO SEDAR DIRI CEPAT...JANGAN TERBALIK KAT MANE2 SUDAH....
BERBALAH BUKANLAH SENGKETA...
HANYA RAHMAT TUHAN BUAT KITA...
SUPAYA JADI LEBIH MESRA....

semakan saman jpj?
sebelum terlambat, sila semak di [URL=http://www.angelfire.com/clone/lelong/JPJ.htm][COLOR=#000000]http://www.angelfire.com/clone/lelong
User avatar
bandi_jitra
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 293
Joined: Sun 16 Dec 2007 10:07 pm
Location: KUANTAN, PAHANG. bandi_jitra@hotmail.com, No. Ahli : 2525

Previous

Return to Bengkel Panel - Lon G Auto Services Sdn. Bhd.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron