Masalah enjin Campro IAFM rosak

Ruangan untuk ahli mengenali bengkel panel ProCC dan soal jawab berkenaan masalah teknikal kereta Proton anda.

Moderator: ujang76

Masalah enjin Campro IAFM rosak

Postby abdullahkb » Fri 25 Dec 2009 06:25 pm

Aku nak tanya kenapa IAFM keta aku selalu rosak,
kalau nak tukar berapa rega dia, tp kalau tahun kedua masih waranty lagi ker
n waranty cover berapa kali kerosakan komponen sama
abdullahkb
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 2
Joined: Fri 25 Dec 2009 06:19 pm



Re: Masalah enjin Campro IAFM rosak

Postby lamboqs » Mon 18 Jan 2010 06:47 pm

warranty 5 tahun atau 175,000km atau yg mana sampai dulu..

dgn syarat, keta ko hanya service di proton service center bertauliah & tak buat apa2 pengubahsuaian major yg melibatkan enjin & wiring..
Membership no. : 90
Member since May 2003
lamboqs
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1203
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Kuang, Desa Coalfields, Shah Alam.

Re: Masalah enjin Campro IAFM rosak

Postby Akish » Tue 19 Jan 2010 12:37 am

IAFM ni ape bro??..
User avatar
Akish
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 368
Joined: Tue 30 Oct 2007 06:05 pm
Location: Klang/Diamond Bay,PERAK/Gold Sand,KELANTAN/Gombak

Re: Masalah enjin Campro IAFM rosak

Postby lamboqs » Tue 26 Jan 2010 07:10 pm

IAFM - integrated air fuel module.. enjin campro batch baru je ada guna modul ni.. kalo mcm Gen.2 batch awal, takde.. tu yg bawak keta tuh rasa berat je nak pergi.. kalo ko tgk engine bay BLM, kat belakang silinder head tu ko tgk rupa mcm intake manifold tp bukan besi.. tu la IAFM.. selagi ada warranty, benda tu rosak, tukar free je.. kalo dah habis / void warranty, menda tu rosak, faham2 sendiri laaaa...
Membership no. : 90
Member since May 2003
lamboqs
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1203
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Kuang, Desa Coalfields, Shah Alam.


Return to Bengkel Panel - Lon G Auto Services Sdn. Bhd.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron