alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Ruangan untuk mencari apa jua barang yang berkaitan tentang kereta, aksesori, pekerjaan, kereta sewa, hartanah dan lain-lain

alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby akobp » Wed 07 Oct 2009 10:48 am

salam geng
ni aku just nak kongsi bende yg aku ade yg aku rasa x merugikan kita pun

bende ni just berupa sekeping pelekat empat segi berukuran 3.5cm X 4.5cm
tetapi bukan sekadar pelekat biasa, ianya merupakan teknologi dari Jepun yang sebenarnya digunakan oleh pihak
NASA utk membolehkan angkasawan hidup di angkasa lepas. tapi Jepun dah curi teknologi ni dan diubahkan dalam bentuk sekeping pelekat. jaminan (warranty bende ni 1000 tahun) aku x tipu punye. ini berdasarkan kepada kajian pakar dari salah sebuah universiti di Jepun.

ok...
bende ni sebenarnya sama dengan sinaran infra-red iaitu sinaran yang terdapat dalam cahaya matahari (tp ni jenis spesel ckit)
sebenarnya utk menghalang diri kita dari terus terkena gelombang mikro yang memang x sihat yg datang dari alat elektronik zaman sekarang seperti HP, laptop, peti sejuk, TV dan sebagainya.

so, penemuan terbaru ialah pelekat ni dapat menjimatkan minyak kereta kita & meningkatkan tahap pick-up kete kita. ini ialah hasil percubaan aku sendiri....
aku guna kreta jenis WAJA 1.6...
isi full tank, biasa bleh pegi dalam 380-390km
tp ble aku tampal pelekat ni kat tempat isi minyak, skang full tank kete yg sama, leh lajak sampai 550km...

bayangkan.... (full tank pakai utk seminggu)
550km - 390km = 160km
160km x 4 minggu (sebulan) = 640km
640km x 12 bulan (setahun) = 7680km

penjimatan yg kita dapat ialah :
7680km = 853 liter (seliter bleh pegi sampai 9km pakai kete 1.5)
853liter x RM1.80 seliter = RM1535.40 setahun / RM127.95 sebulan

sayapa banyak kita leh jimat dengan pelekat ni
dah lah leh pakai sampai seribu tahun
sebulan bleh jimat sampai RM128....banyak gak lah tu....

korang tau berapa harga pelekat nih?
hanya RM50 sahaja
x percaya kan...x percaya xpe, tp aku dah jimat banyak

klu nak aku leh tlg belikan
sms / call aku
019-386 0804

selamat berjimat......
akobp
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 4
Joined: Thu 09 Jul 2009 10:58 am



Re: alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby 4G93TURBO » Wed 07 Oct 2009 10:57 am

fuh... aku boleh bayangkan mesti bole jimat gila gila, kalau tampal 3, 4 keping

sekeping dapat tambahan 160km
kalau 4 keping 160x4=640km

silap silap lansung takyah isi minyak nih..
4G93TURBO
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 334
Joined: Tue 25 Oct 2005 12:28 pm
Location: Energy Center-Proton Tanjung Malim Plant

Re: alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby AreChong » Wed 07 Oct 2009 11:36 am

Kalau boleh tunjukkan pada forumer lain gmbr tue. Tgk cara mcm maner nk buat. Kalau terbukti boleh lar dibeli. Ader pic keta ko x ko diy keta ko tue sendiri. Aku pon nk jugak tgk uper bentuk benda alah nie.

- Mod -
017-6998946 @ 013-6770939
User avatar
AreChong
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1959
Joined: Sat 14 Oct 2006 08:35 pm
Location: -sEkItAR PUtRAjAYa-

Re: alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby CAV5689 » Wed 07 Oct 2009 11:48 am

macam mana nak tampal and kat mana leh tunjuk sample tak...aku pun berminat gak....
ada apa2 efect tak.....

                                   http://www.9w2fyz.blogspot.com

                                                           9w2fyz22@gmail.com
                         012-9554256 / 013-9956972
                                                   +Pr0cc MoTorSport PaHanG+
User avatar
CAV5689
AJK ProCC
 
Posts: 2352
Joined: Sun 09 Dec 2007 10:59 am
Location: "HoSHAS-TEMERLOH/KUANTAN/KOTA BHARU/MUAR"MALAYSIA - " PROCC=1730 " - 9.W.2.F.Y.Z

Re: alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby siedick » Thu 08 Oct 2009 06:19 am

tunjuk sket broo...mmg nak tahu nie..
Life Is Simple...
U Made Decision..
& Dont Look Back
..


     
User avatar
siedick
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1375
Joined: Sat 22 Mar 2008 09:22 pm
Location: oooooo

Re: alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby akobp » Thu 08 Oct 2009 10:13 am

pelekat ni just tampal kat belakang penutup tempat isi minyak je
klu nak tgk gambo nye, just masuk kat www.dobiku.webs.com.my
pegi kat produk lain, kat situ ade gambo nye

bende ni sebelum masuk malaysia dalam rupe bentuk pelekat ni dah lama masuk malaaysia
tp dalam bentuk rantai & gelang
tp teknologi yg sama
so dlm web tu ade gambo2 nye
tgk2 lah yek
akobp
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 4
Joined: Thu 09 Jul 2009 10:58 am

Re: alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby LaYanGMeRah » Sun 11 Oct 2009 03:28 am

link xleh nk bukak..
LaYanGMeRah
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 1
Joined: Mon 01 Jun 2009 09:11 am

Re: alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby mcnick » Mon 07 Dec 2009 05:36 pm

try link kt bwh ni..mayb bro akobp typo error tu..

http://dobiku.webs.com/produklain.htm

selamat menjelajah..  
User avatar
mcnick
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 74
Joined: Mon 03 Dec 2007 09:47 am

Re: alat jimat minyak...TERBUKTI !!!

Postby enal » Tue 08 Dec 2009 09:01 am

hmmm, selepa bace statement yg ko berikan nie..
aku terpikir sejenak  .. alangkah baik kalu sticker tuh boleh membesar..
boley jadi sticker body kete.. peh.. dah ley boley jimat minyak, pas tuh bley lawakan kete plak..
sticker nie mcm ner bley bertindak balas sampai kurang minyak??
xder tindak balas ker ngan badan kiter mcm kener radang paru ker, gangren ker ostreoporosis ker..
tapi boley gak cube..
aku adalah aku. tiada siapa aku melainkan diri aku. dan aku tetap aku sehingga bila2.
  enal d'blues.. 012-3435973
User avatar
enal
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 74
Joined: Mon 23 Nov 2009 12:16 pm
Location: melaka


Return to Looking For?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron