Minyak Enjin Bocor

Ruangan para mekanik kereta berkumpul. untuk sesiapa nak bertanyakan soal masalah enjin kereta anda boleh tanya di ruangan ini.

Minyak Enjin Bocor

Postby izadjr » Fri 21 May 2010 11:45 pm

Salam n Selamat Sejahtera,

Saya nak tanya masalah enjin wira 1.3 tahun 2001 ni. Tahun lepas dah buat top overhaul coz bawah enjin ada minyak bocor. Pastu still ada bocor lagi, pomen kata kat gearbox ada bocor n kos baiki dekat RM500 ++..betul ke bro sume...tanya kedai lain dia kata oil seal gear box yg bocor dan upah dalam RM250++..tapi tengok minyak engin yg kena tambah...ada2 sesiapa yang pernah jadi mcm ni tak...kalu pernah boleh bagi kos utk buat dan dimana...saya area puchong...sekitar lembah klang pun tak pe...janji OK...
izadjr
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 1
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location:



Return to Enjin Talk V2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron