~~~AUTOSHOW WIRA~~~

Ruangan Wira@ProCC dan perbincangan semua pengguna Proton Wira Sedan, Wira Aeroback, dan Wira SE sahaja.

~~~AUTOSHOW WIRA~~~

Postby puteri alin » Mon 15 Dec 2008 05:01 pm

Hye kengkawan...


nie bukan lah nak adakan autoshow untuk kereta2 wira...well, pe kata kita upload gambar kete wira-wira kite kat sni....leh gak kita uat tambah-tambah koleksi album kite....hehehe....manalh tau leh uat rujukan lau ade member2 nak uat make up kete ke....mesti kete korang power2 make up nya kan....


note : kete alin lom make up g..so, pas make up br leh upload....
maxis7559269
.....hanya kau yang mampu....
User avatar
puteri alin
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 242
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Permas Jaya,Kota Tinggi,Pasir Gudang

Postby Wi_Ra » Tue 16 Dec 2008 08:31 am

apa kata putri mulakan dulu....lepas make up
  
User avatar
Wi_Ra
AJK ProCC
 
Posts: 2870
Joined: Wed 12 Oct 2005 03:16 pm
Location: Rawang-KL

Postby puteri alin » Tue 16 Dec 2008 11:21 am

Wi_Ra wrote:apa kata putri mulakan dulu....lepas make up
  


kne cm2 ker...?? berjanggut le nak tunggu nie...
maxis7559269
.....hanya kau yang mampu....
User avatar
puteri alin
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 242
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Permas Jaya,Kota Tinggi,Pasir Gudang

Postby B.O.B » Tue 16 Dec 2008 12:00 pm

slalunya....
mmg camtu...

kena la tuan posting yang post dulu..
baru yang lain ikut...
Salam Ramadhan Al-Mubarak Kepada Semua Ahli ProCC.

User avatar
B.O.B
AJK ProCC
 
Posts: 2064
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Di Mana Bumi Di Pijak, Dah Tentu Kat Situ Langit Dijunjung.

Postby belalangtempur » Wed 17 Dec 2008 11:56 am

betul.. betul.. aku setuju bangat tuh. mana tuan punya topik?
User avatar
belalangtempur
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 163
Joined: Fri 01 Aug 2008 11:37 am
Location: Kajang all the way to PJ

Postby shukri_alps » Wed 17 Dec 2008 01:21 pm

ini jentera aku ke pejabat sehari2

[URL]http://farm4.static.flickr.com/3075/3114526699_ecc513b110.jpg[/URL]
User avatar
shukri_alps
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1519
Joined: Wed 14 Mar 2007 08:00 am
Location: nilai,kuantan,no ahli 1443

Postby shukri_alps » Wed 17 Dec 2008 01:27 pm

User avatar
shukri_alps
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1519
Joined: Wed 14 Mar 2007 08:00 am
Location: nilai,kuantan,no ahli 1443

Postby Wi_Ra » Wed 17 Dec 2008 02:28 pm



aku tolong keluarkan gambar shukri_alps punye....
lawa kete bro.....pakai enjin apa ni bro..
User avatar
Wi_Ra
AJK ProCC
 
Posts: 2870
Joined: Wed 12 Oct 2005 03:16 pm
Location: Rawang-KL

Postby putera_Satria » Wed 17 Dec 2008 02:43 pm

kete champion ni...
lame da tak jmp brader ni.....
Pengalaman telah mendewasakan......mematangkan fikiran.......
User avatar
putera_Satria
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3341
Joined: Fri 29 Sep 2006 12:05 pm
Location: Nilai - KL - Kg Baru - terus ke Temerloh

Postby shukri_alps » Wed 17 Dec 2008 04:11 pm

hehehe
1.5 standard jer
ni pun pinjam bonet member sebab dia nak long distance
takut kena tahan, jadi dia tukar dgn aku sementara

tapi aku nak buat jugak bonet mirage spray carbon fiber ni
cuma scoop tu bagi lowered skit
takut kena cucuk ngan original imprezza
hehehehehe
User avatar
shukri_alps
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1519
Joined: Wed 14 Mar 2007 08:00 am
Location: nilai,kuantan,no ahli 1443

Postby puteri alin » Wed 17 Dec 2008 05:19 pm

shukri_alps wrote:hehehe
1.5 standard jer
ni pun pinjam bonet member sebab dia nak long distance
takut kena tahan, jadi dia tukar dgn aku sementara

tapi aku nak buat jugak bonet mirage spray carbon fiber ni
cuma scoop tu bagi lowered skit
takut kena cucuk ngan original imprezza
hehehehehe



shukri_alps :

bonet pun leh men pinjam2...
brp kos nak uat bonet ala2x cm2....
maxis7559269
.....hanya kau yang mampu....
User avatar
puteri alin
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 242
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Permas Jaya,Kota Tinggi,Pasir Gudang

Postby puteri alin » Wed 17 Dec 2008 05:19 pm

belalangtempur wrote:betul.. betul.. aku setuju bangat tuh. mana tuan punya topik?


maxis7559269
.....hanya kau yang mampu....
User avatar
puteri alin
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 242
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Permas Jaya,Kota Tinggi,Pasir Gudang

Postby shukri_alps » Fri 19 Dec 2008 02:38 pm

bonet mivec rasanya rm300 lebih
spray carbon rm350 lebih
sticker tu dalam rm300
scoop fibre tu rm100 kot
so ongkos anggaran rm1000
User avatar
shukri_alps
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1519
Joined: Wed 14 Mar 2007 08:00 am
Location: nilai,kuantan,no ahli 1443

Postby MAW7622 » Fri 19 Dec 2008 04:27 pm

nak scop ori subaru siap ngan bonet subaru sekali pun d..ori lae....
[i] MAW 7622 => Black Crow PROCc ORIGINAL SPICY[b]

[/b:6
User avatar
MAW7622
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 1317
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: AKINA@YOSATO N9

Postby Rev3 » Fri 19 Dec 2008 04:32 pm

Wi_Ra wrote:

aku tolong keluarkan gambar shukri_alps punye....
lawa kete bro.....pakai enjin apa ni bro..


lokasi macam alps jengka aja nie ........ adeh dah lama tinggal kerja alps dalam kenangan..
Sila la kengkawan ke Amaturwebsite aku www.takeforum.com/9w2rev jum la..
User avatar
Rev3
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 536
Joined: Sun 16 Oct 2005 01:16 pm
Location: Cyberjaya Putrajaya Bangi

Next

Return to Wira

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests

cron