nak hilangkan bunyi bearing.

Ruangan Waja@ProCC dan perbincangan semua pengguna Proton Waja sahaja.

nak hilangkan bunyi bearing.

Postby EDI » Mon 12 Oct 2009 03:27 pm

hallo bro...aku ada masalah pd kereta waja aku...waja keluaran tahun 2004 auto.masalah kereta nie ialah ada terdengar bunyi seakan bersiul pd tayar depan sebelah kiri...aku dah pergi check bearing tayar tp pomen cakap bearing semua ok...bunyi tu dekat dgn enjin..bila millage aku 10-90kmj dia berbunyi...mcm mane aku nak settlekan problem nie...minta tlg klau ada sape2 yg boleh beri komen...tq...
EDI
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 2
Joined: Sun 11 Oct 2009 11:20 pm



Re: nak hilangkan bunyi bearing.

Postby 4G93TURBO » Mon 12 Oct 2009 03:59 pm

kak cik, apa kata ko buat salam perkenalan kat ruangan ahli baru dulu.. tak manis ler main redah jer.. tanya itu ini kat tuan rumah tanpa perkenalkan diri

soklan akak tu..

kalau berkaitan ngan bearing nie.. nak bagi hilang.. tukar bearing jer ubatnya.. mana ada jalan lain atau tukar part yang berkaitan yang mengunakan bearing seperti altenator/kompressor

untuk puaskan hati, ko pegi 3 ke 4 pomen utk cek, sama tak resultnyer.. kengkadang bearing tayar ni kalau telinga pomen tak cukup sensitip.. dia tak akan tahu.. melainkan pomen yg mahir dan kebiaaaanya kalau bearing tayar.. lagi laju ko bawak, lagi kuat bunyinyer..

atau pun, ko pegi jer kat bengkel panel procc, kalau ko berada kat sekitar lembah klang
4G93TURBO
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 334
Joined: Tue 25 Oct 2005 12:28 pm
Location: Energy Center-Proton Tanjung Malim Plant

Re: nak hilangkan bunyi bearing.

Postby EDI » Mon 12 Oct 2009 06:15 pm

sorry bro..jgn marah eh...hehehe..ape2 pun aku ucap trima kasih sbb reply soalan aku tu.....tp kat mane ek bengkel panel procc bro..??aku tggl area bangi...boleh tlg bg alamat bengkel panel procc yg trdekat bro..tq..
EDI
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 2
Joined: Sun 11 Oct 2009 11:20 pm


Return to Waja

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron