Persona Sport Rim

Ruangan Persona@ProCC dan perbincangan semua pengguna Proton Persona sahaja.

Persona Sport Rim

Postby epoiezam » Tue 01 Jan 2008 02:15 pm

Baru ni aku gi ke Klang nak tengok2 sportrim.
In the end aku jadi tukar lah. Pada 17".

Yang aku nak info kat sini adalah. Rim ori Persona H/L 1.6 aku tu dia ambik
Rm800. Rim dengan tayar sekali. Masa tu kereta aku berumur lebih kurang
3 bulan.

Saja nak bagi tahu member2 kalau ada yang nak trade in nanti, at least
you ada benchmark harga.

Itu aja buat masa ni. Chau
epoiezam
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 109
Joined: Fri 19 Oct 2007 03:07 am

Re: Persona Sport Rim

Postby arel9661 » Tue 01 Jan 2008 03:01 pm

A'kum bro..

bro, hantar la gambar kete ko kat dlm forum ni..

aku nak tengok jugak kete persona ko yg dah masuk sportrim 17" tu..

kete persona aku tgh tunggu time nak msk sportrim17" gak ni..

aku tgh pelan2 dok kayuh nak tukar spotrim ni..

nak tanya lagi satu la bro, kalo msk sportrim 17'' tayar saiz ape yg sesuai??

okk, adioss...

arel9661 (persona blueberry tea)
arel9661
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 15
Joined: Mon 22 Oct 2007 11:11 am

Postby epoiezam » Tue 01 Jan 2008 10:59 pm

Ok, No prob.

Gambar tu akan sampai nanti.
Nak bagi nasihat pasal tayar tu tak lah pandai.
Tapi sekarang ni aku pakai tayar Yokohama saiz 215/45/17.

Tapi kena ingat tau, masa ni bila ada penumpang kat belakang,
bila jalan beralun tayar akan kena mudguard. Masa kita lari lah.

So sebelum tukar pikir2kanlah dulu. Aku lani tengah bertanya
cara nak bagi tayar tak kena mudguard. So kalau ada info
boleh share bersama, ok.

Selamat.
epoiezam
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 109
Joined: Fri 19 Oct 2007 03:07 am

Postby epoiezam » Wed 02 Jan 2008 07:19 pm

Ha, seperti yang dijanjikan. Kalau lawa bagi tahu,
kalau tak lawa, tak mahu tahu he.he.

http://i275.photobucket.com/albums/jj30 ... age002.jpg
http://i275.photobucket.com/albums/jj30 ... age004.jpg

Enjoy.
epoiezam
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 109
Joined: Fri 19 Oct 2007 03:07 am

Postby 5zul » Thu 03 Jan 2008 08:32 am

epoiezam wrote:Ha, seperti yang dijanjikan. Kalau lawa bagi tahu,
kalau tak lawa, tak mahu tahu he.he.

http://i275.photobucket.com/albums/jj30 ... age002.jpg
http://i275.photobucket.com/albums/jj30 ... age004.jpg

Enjoy.


~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~



memory Of Awan
---avatar kecilkan aja!
User avatar
5zul
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3953
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: ~~5zul 141070307~~ ~~memory Of Awan ~~

Postby Maverick76 » Thu 03 Jan 2008 09:52 am

[size=3]CUN....... MEMANG CUN!!!.......
PROCC 1607
Pahang Members

0169228723    wady7635@hotmail.com


RESTING TIME.........................................................
User avatar
Maverick76
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 2078
Joined: Sat 07 Jul 2007 05:44 pm
Location: Batu 8 Jalan Gambang Kuantan Pahang Malaysia. "ProCC_Original:1607"

Postby wan satria » Fri 11 Jan 2008 04:30 pm

PEH...Cun giler....
caya ar...
good job...
wan satria - 0172494930 - ewan_ampunk@yahoo.com.my


Dengan Hanya Simpana RM4 Sehari...
User avatar
wan satria
AJK ProCC
 
Posts: 1337
Joined: Wed 22 Feb 2006 11:19 am
Location: Ampang~Jalan Duta~Serdang

Postby arel9661 » Fri 11 Jan 2008 05:29 pm

epoiezam wrote:Ha, seperti yang dijanjikan. Kalau lawa bagi tahu,
kalau tak lawa, tak mahu tahu he.he.

http://i275.photobucket.com/albums/jj30 ... age002.jpg
http://i275.photobucket.com/albums/jj30 ... age004.jpg

Enjoy.

waa cun jugak..

tp kete ko mcm penah aku tgk la kt area umh aku..
mcm penah ku lihat kat area balakong..
tak tau la mayb kete org lain kot..

lawa2, memang lawa..

thannx bro psl info tu..
arel9661
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 15
Joined: Mon 22 Oct 2007 11:11 am

Postby putera_magsaver » Fri 11 Jan 2008 06:35 pm

memang cun melecun bro.......

my monavie id :2353978

for monavie information:
www.monavie.com
www.monavietv.com
www.monaviemediacenter.com
www.monavieuniversity.com
9W2PNG - 012-5643807
User avatar
putera_magsaver
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 313
Joined: Thu 29 Dec 2005 08:00 am
Location: penang,seberang prai,parit buntar,taiping

Postby Mohd Hifni » Fri 11 Jan 2008 09:24 pm

nak tambah cantik lagi tampal banner ProCC kat cermin depan persona awak..hehe
Kerana Kita ProCC,
Disini kita bertemu!
User avatar
Mohd Hifni
Presiden
 
Posts: 2434
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: Malaysia



Postby epoiezam » Tue 15 Jan 2008 07:19 am

Terima kasih bro's semua atas komen yang diberikan.
Sekarang ni cuma dalam process untuk tukar absober (adjustable).
Nak bagi solid sikit lagi dia punya handling. Any idea tak apa kebaikan dan
keburukannya adjustable absober ni?

Balakong. Ha.. memang ada ronda2 kat situ dengan member gua baru ni. :o)
Walaupun duduk kat sikit. Plet gua tu plet Penang (Hint). Member gua tu agent
proton kat sana. So senang sikit nak kira2.


Well sekali lagi terima kasih dan diharap banyak lagi komen dan idea yang bernas
dapat kita kongsi bersama. Ok

Selamattttt.......
epoiezam
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 109
Joined: Fri 19 Oct 2007 03:07 am

Postby apar » Tue 15 Jan 2008 07:48 am

perhh memang bergaya & gah eheheheheheh stikerr rimau tuee bilaa agiee nak tampall hehhehehehehee
('',) 014-8484-281 {azfar_shah642@yahoo.com} 010-5099-083 ('',)
User avatar
apar
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3459
Joined: Mon 26 Feb 2007 03:30 pm
Location: PaHUnk + GamBunK + kUanTan

Postby epoiezam » Tue 15 Jan 2008 08:38 am

Pehhh.. Geng

Bagi aku rimau tu ada banyak makna.. He2

Anyway baru ni aku ada tukar lampu depan pada Demon Eyes.

Gambar macam biasa akan dipostkan kemudian di section Lampu nanti.

OK... Chau Galiau..
epoiezam
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 109
Joined: Fri 19 Oct 2007 03:07 am

Postby further » Tue 15 Jan 2008 01:47 pm

sgt cun!
ehmm..tayar ngan rim derang amik RM 800? waaa...ni yang membakar sukma dan meracuni pikiran nih. ohh sukar untuk tidur
further
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 5
Joined: Wed 05 Dec 2007 01:18 am

Postby iseymiyaki » Tue 15 Jan 2008 03:37 pm

isk isk tak lawa nye .. bagi kat aku jer laaa heheheheheh.. tak lawaa pun hehehhe ( nada kejelesan heheheheh)


POKOK JARAK = BIODIESEL= $$$$ :)
User avatar
iseymiyaki
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 2509
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: TAMAN TAS ( tengku ahmad shah)No.Keahlian: 1058 dah beribu upernya :) )

Next

Return to Persona

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron