B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Ruangan Persona@ProCC dan perbincangan semua pengguna Proton Persona sahaja.

B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby amr » Mon 24 Aug 2009 10:56 am

A'KUM...
AKU NK TANYA SINI LA..
ANTARA BODY KIT PU DGN FIBER..MANA YG LG BAGUS DR SEGI KETAHANAN EH?
PASTU MANA SATU YG LAGI MURAH...

RANCANG NK BELI NI..
amr
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 15
Joined: Mon 24 Aug 2009 09:19 am

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby Wi_Ra » Mon 24 Aug 2009 11:40 am

FIBER - murah  - Qualiti kurang, mudah pecah/patah/kalau pakai lama2...kena panas/hujan...boleh crack sendiri...
PU - mahal sikit dari Fiber, tapi kualiti ok....tak mudah pecah/patah sebab bersifat fleksibel....
User avatar
Wi_Ra
AJK ProCC
 
Posts: 2870
Joined: Wed 12 Oct 2005 03:16 pm
Location: Rawang-KL

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby amr » Mon 24 Aug 2009 11:50 am

thanks bro wi_ra..
kalo cmtu aku amek PU la..
baru jap tadi call 1 kedai ni..kalo PU punya body kit tuk persona dia bg harga 1225..
harga tu kata kedai tu siap pasang, cat skali, pastu cat tu ada waranty setahun..
ok tak bro?
amr
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 15
Joined: Mon 24 Aug 2009 09:19 am

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby Wi_Ra » Mon 24 Aug 2009 11:58 am

ok la rege tu...
tapi kalau boleh minta kurang sikit lagi....
- kalau tukar bumper, yg original jangan lupa bawa balik...
User avatar
Wi_Ra
AJK ProCC
 
Posts: 2870
Joined: Wed 12 Oct 2005 03:16 pm
Location: Rawang-KL

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby amr » Mon 24 Aug 2009 12:10 pm

huh trima kasih la ingat kn aku bro..
bila ko bgtau jgn lupa bawak balik yg original teringat plak aku time aku tukar sport rim dulu..
klu tuka sport rim, besi bulat tayar pn tukar eh..sbb bapak aku tanya mana besi tayar yg asal, aku ckap x da...
amr
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 15
Joined: Mon 24 Aug 2009 09:19 am

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby Wi_Ra » Mon 24 Aug 2009 12:19 pm

amr wrote:huh trima kasih la ingat kn aku bro..
bila ko bgtau jgn lupa bawak balik yg original teringat plak aku time aku tukar sport rim dulu..
klu tuka sport rim, besi bulat tayar pn tukar eh..sbb bapak aku tanya mana besi tayar yg asal, aku ckap x da...



wah...rim besi tu ko tinggalkan...hmm rugi2...boleh jual 200 - 250 rim tu...
User avatar
Wi_Ra
AJK ProCC
 
Posts: 2870
Joined: Wed 12 Oct 2005 03:16 pm
Location: Rawang-KL

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby amr » Mon 24 Aug 2009 12:23 pm

pergh..200 - 250 besi tayar tu ??
adoi... hampeh btol la aku.....
memang rugi..
amr
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 15
Joined: Mon 24 Aug 2009 09:19 am

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby are_die » Mon 24 Aug 2009 05:52 pm

rm1225 tuh tukar bumper R3 sekali x bro??
           are_die 017-7104741
"ALL FOR ONE, ONE FOR ALL"
User avatar
are_die
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 597
Joined: Tue 24 Mar 2009 08:54 am
Location: batu pahat, kluang n jb

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby zam_turbo » Thu 15 Oct 2009 11:48 am

are_die wrote:rm1225 tuh tukar bumper R3 sekali x bro??


pakai pu la....better kot..(pendapat aku ler..) aku dah sarung full set R3 ni..tapi x pakai bumper depan ngan spoiler la...tolak spoiler ngan bumper depan topup sikit sarung projector ngan smoke style belakang

p/s sebab x pakai bumper depan malas nak mod letak fog lamp.spoiler sebab dah ada duck tail standert proton
MISSI0N CONVERT MY PERSONA TO CPS COMPLETED!!
User avatar
zam_turbo
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 2219
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: C 130

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby mnm » Thu 15 Oct 2009 03:00 pm

pakai pu la....better kot..(pendapat aku ler..) aku dah sarung full set R3 ni..tapi x pakai bumper depan ngan spoiler la...tolak spoiler ngan bumper depan topup sikit sarung projector ngan smoke style belakang

p/s sebab x pakai bumper depan malas nak mod letak fog lamp.spoiler sebab dah ada duck tail standert proton[/quote]

Zam, bunyi Persona hang macam best jer...upload gambar skali, aku nie dlm dilema lg, nak sumbat body kit @ x kat awek aku tue...hang upload Pict Persona hang skali, kot2 mampu menghasut aku menyumbat body kit kat awek aku...


...dah lama dia duk perhati skirt awek lain.

Dreams are just dream, until you wake up.

User avatar
mnm
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 860
Joined: Sat 04 Apr 2009 08:39 pm
Location: Kemaman, Terengganu + Seri Manjung, Perak

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby zam_turbo » Fri 16 Oct 2009 11:09 am

mnm wrote:pakai pu la....better kot..(pendapat aku ler..) aku dah sarung full set R3 ni..tapi x pakai bumper depan ngan spoiler la...tolak spoiler ngan bumper depan topup sikit sarung projector ngan smoke style belakang

p/s sebab x pakai bumper depan malas nak mod letak fog lamp.spoiler sebab dah ada duck tail standert proton


Zam, bunyi Persona hang macam best jer...upload gambar skali, aku nie dlm dilema lg, nak sumbat body kit @ x kat awek aku tue...hang upload Pict Persona hang skali, kot2 mampu menghasut aku menyumbat body kit kat awek aku...


...dah lama dia duk perhati skirt awek lain.
[/quote]

adoi....nanti eh aku basuh siap2 pas tur posing maut dalam ni eh....segan la kotor2 ni
MISSI0N CONVERT MY PERSONA TO CPS COMPLETED!!
User avatar
zam_turbo
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 2219
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: C 130

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby are_die » Fri 16 Oct 2009 02:50 pm

zam_turbo wrote:
mnm wrote:pakai pu la....better kot..(pendapat aku ler..) aku dah sarung full set R3 ni..tapi x pakai bumper depan ngan spoiler la...tolak spoiler ngan bumper depan topup sikit sarung projector ngan smoke style belakang

p/s sebab x pakai bumper depan malas nak mod letak fog lamp.spoiler sebab dah ada duck tail standert proton


Zam, bunyi Persona hang macam best jer...upload gambar skali, aku nie dlm dilema lg, nak sumbat body kit @ x kat awek aku tue...hang upload Pict Persona hang skali, kot2 mampu menghasut aku menyumbat body kit kat awek aku...


...dah lama dia duk perhati skirt awek lain.



adoi....nanti eh aku basuh siap2 pas tur posing maut dalam ni eh....segan la kotor2 ni[/quote]

btl tu... belanja laa skit zam gmbr krter hang tu...
asik dok simpan jek... tau laaa lau dah basuh tu, dok simpan kt umah jek......
           are_die 017-7104741
"ALL FOR ONE, ONE FOR ALL"
User avatar
are_die
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 597
Joined: Tue 24 Mar 2009 08:54 am
Location: batu pahat, kluang n jb

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby zam_turbo » Fri 16 Oct 2009 04:19 pm

are_die wrote:
zam_turbo wrote:
mnm wrote:pakai pu la....better kot..(pendapat aku ler..) aku dah sarung full set R3 ni..tapi x pakai bumper depan ngan spoiler la...tolak spoiler ngan bumper depan topup sikit sarung projector ngan smoke style belakang

p/s sebab x pakai bumper depan malas nak mod letak fog lamp.spoiler sebab dah ada duck tail standert proton


Zam, bunyi Persona hang macam best jer...upload gambar skali, aku nie dlm dilema lg, nak sumbat body kit @ x kat awek aku tue...hang upload Pict Persona hang skali, kot2 mampu menghasut aku menyumbat body kit kat awek aku...


...dah lama dia duk perhati skirt awek lain.



adoi....nanti eh aku basuh siap2 pas tur posing maut dalam ni eh....segan la kotor2 ni


btl tu... belanja laa skit zam gmbr krter hang tu...
asik dok simpan jek... tau laaa lau dah basuh tu, dok simpan kt umah jek......[/quote]

ha...adie pon tau...aku jarang2 kuarkn keta aku? hahahah kalau dh bsuh kompom duk dalam garaj jerk la
MISSI0N CONVERT MY PERSONA TO CPS COMPLETED!!
User avatar
zam_turbo
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 2219
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: C 130

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby are_die » Fri 16 Oct 2009 06:08 pm

    
           are_die 017-7104741
"ALL FOR ONE, ONE FOR ALL"
User avatar
are_die
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 597
Joined: Tue 24 Mar 2009 08:54 am
Location: batu pahat, kluang n jb

Re: B/KIT PERSONA:PU/FIBER? MANA LG BAGUS & MURAH?

Postby zam_turbo » Mon 19 Oct 2009 09:37 am

nanti la ada masa aku uploadkan eh...
MISSI0N CONVERT MY PERSONA TO CPS COMPLETED!!
User avatar
zam_turbo
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 2219
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: C 130

Next

Return to Persona

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron