Aku diganggu Jin..mintak bantuan kawan2 forum.

Ruangan berkongsi petua lama dan petua baru tidak kira apa jua petua dan bukan sekadar petua kereta, malah petua orang tua-tua boleh dikongsi bersama

Postby Puden » Fri 11 Jul 2008 02:18 pm

jin ni memang tak suka garam especially garam batu atau garam bukit satu lagi lada hitam. kalau kena jin macam terbakar katanya.

No Ahli : 1971             No Tepon : 012 2640878              YM id : alfialfuddin              MSN : alfialfuddin              Skype : pudenus
User avatar
Puden
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 651
Joined: Thu 17 May 2007 10:00 am
Location: Subang Jaya Shah Alam Alor Setar Arau

Postby Puden » Fri 11 Jul 2008 02:24 pm

kita manusia ni pelik kan. . .  perkara ghaib macam jin ni memang tak ni nafikan ramai yang takut. cerita hantu pon takut. . . walhal Allah senantiasa dekat dengan kita lebih dekat dari urat halkum. Di samping tu Malaikat telah Allah jadikan senantiasa berada di samping kita. Tapi masih kita berasa sendirian keseorang dan sering dalam ketakutan.

Ni tips ustaz aku bagi untuk kuatkan semangat.

1. Sebelum tido pastikan dalam berkeadaan berwudhu. . . arah roh kita juga suci untuk mendapat bimbingan dan petunjuk dari Allah di pimpin oleh Rasulullah SAW, para anbiya dan para wali.

2. Sebelum tido selain 3 Qul baca Subhanallah 33 kali Alhamdulillah 33 kali Allahuakbar 34 Wala hau la wala quwwata illa billah bagi. INsya Allah bila bangun dari tido kita akan makin bersemangat.

Selamat beramal

No Ahli : 1971             No Tepon : 012 2640878              YM id : alfialfuddin              MSN : alfialfuddin              Skype : pudenus
User avatar
Puden
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 651
Joined: Thu 17 May 2007 10:00 am
Location: Subang Jaya Shah Alam Alor Setar Arau

Postby 5zul » Fri 11 Jul 2008 02:29 pm

deadpirate wrote:
5zul wrote:bro tapi nak buat pendinding kena halau mahkluk 2 dulu...!!!
kalau tidak terperap jer..!!!!....
bukan aku nak kata dada nie penuh tapi ak keturunan bugis... nenek aku keturunan mempulihkan org kena buatan..!!
pak mertua aku keturunan org mulihkan org ,... termasuk mak aku sendiri.... tapi mak aku tak amalkan belum tiba masanya lagi katanya..!!!
nek aku pantang keturunan dia pergi ke kota tinggi kat air terjun..!!! ada sumpahan belum terukai.. sapa org keturunan budis dia tahu lah..!!

kita satu keturunan bro...surih2 takut sedara plak.....nenek aku masih idup lagi,dia dapat ilmu mengubat orang pun dari mimpi cuma sekarang ni kami tak benarkan sebab dia dah uzur,taknak penatkan dia...adik beradik dia pun ramai kat teluk panglima garang nun...yang lain masih di johor....aku pun ada la sikit ilmu tu tapi tak banyak dan jarang2 amalkan,pakcik aku plak dapat ilmu silat dari mimpi jugak....memang betul kena halau dia dulu tapi jangan nak pandai2 buat.....kalau nak infokan pun panjang lebar...better pegi melawat ke darul syifa atau kol terus no phone ustaz yang telah aku infokan tu....

wallahualam

huhuhu maybe ader bau bau bacang kot..!!! nek aku ngan nek adik ipar aku ader bau bacang gak..!!!
adek ipar aku org masai..!!
nek aku masih ader lagi.... duk kg merlimau... melaka !! huhuhu
off topic jab..heeee
~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~



memory Of Awan
---avatar kecilkan aja!
User avatar
5zul
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3953
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: ~~5zul 141070307~~ ~~memory Of Awan ~~

Postby 5zul » Fri 11 Jul 2008 02:44 pm

zoragon_krazz wrote:nampaknya bukan aku bermimpi sorg2..rupanya ada gak yg alami nasib yang sama, so forumer pun dh boleh bayangkan kami berdua nie lalui mcm mana..tp aku yakin sgt2 mmg ada gangguan.dulu bab2 nie aku xcaya sgt tp bila dh menimpa diri aku terus aje caya betul n skrg disamping berubat aku nak juga mintak seseorg dtg ke rumah untuk halau benda2 nie..korg rasa ptt ke aku jumpe penghulu blok aku kmdn citekan masalah yg aku hadapi nie?..xlarat beb nak hadapi mslh mcm nie,nasih baik bln nie aku kuatkan smgt gak nak g keje n alhamdulillah xde mslh dgn kehadiran keje.

aku pernah juga alamai umah sewa baru aku dulu masa duduk.... wife aku nampak benda berlari lari..!! seolah budak kecil..!! masa kemas bilik yg aku jarang sekali buka..bilik bersepah so nak kemas lah...masa kemaslah dia nampak kalisan budak berlari..!!aku pun ader ternampak sekali imbas..so anak sapa lak nie..!!! so atas nasihat pak mertuan aku dia bg kemunian suruh aku tabur dan asapkan..!!!
so bila asapkan...dah jarak nampak...sampai wife aku mimpi ader langsuir berdiri tegak...!!berrambut panjang.... huhuhuhu so esok malam aku buat kan lagi.... sambil berniat bercakap ngan beliau..!! so aku mimta dia jng kacau keluarga aku jng rasuk keluarga aku..!! dan aku berjanji akan halau keturunan kau sekali..!!kalau kau dengar aku dah bukakan pintu depan..silalah kuar  buat kehidupan baru kau di tempat lain sambil aku  offerkan bukit langat tue..!!!sana tak ada kehidupan manusia..!!!
so alhamdullilah... tak ader gangguan lagi..!! itu semua atas kehendak yg maha kaya..!!!allah saw.!!
* petua aku lah...
jikalau bilik yg jarak kita buka seperti bilik stor-tandas mahupun bilik tido ke2... so seminggu 2-3 x bukakan lah pintu dan gunakan 10-15 minit... bagi mengelakkan jin tumpang tinggal di situ..!!!
ada kalanya dia(jin) tumpang kita blk umah selepas kita pergi tempat yg jauh... tue yg bahaya nya..!!dia boleh lepasi pendinding umah kita selari kita masuk..!!semua di tangan nya yg maha esa..!!!
~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~



memory Of Awan
---avatar kecilkan aja!
User avatar
5zul
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3953
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: ~~5zul 141070307~~ ~~memory Of Awan ~~

Postby 5zul » Fri 11 Jul 2008 02:48 pm

Puden wrote:jin ni memang tak suka garam especially garam batu atau garam bukit satu lagi lada hitam. kalau kena jin macam terbakar katanya.

itu sebabnya kita pernah tgk tv tentang alam mistik ini..!!
batu garam boleh menarik tarikan magnet atau pegerakkan makhluk halus...!!!
sebab tue aku membeli batu garam... di rumah aku... selain dapat menutralkan ruang rumah serta pengaliran darah ia juga berfungi untuk mengesan maklum halus..!! kalau malam kita pasang tiba-tiba lampu dia kelip kelip pastu ok ...bermakna ader penghuni lain di dalam umah..!!
huhuhuhu..!!!
~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~



memory Of Awan
---avatar kecilkan aja!
User avatar
5zul
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3953
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: ~~5zul 141070307~~ ~~memory Of Awan ~~

Postby SHAHRAZ » Fri 11 Jul 2008 02:54 pm

5zul wrote:
deadpirate wrote:
4G93TURBO wrote:ko ni pejul, pening aku baca posting ko.. bertabur tabur ayat ko

zor

aku cadang ko pi darul syifa kat bangi, isyallah perawat kat sana mungkin boleh membantu dengan izin allah

yang ni aku setuju...terus ke darul syifa.....

No 5. Jalan 1/7D, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.
Tel. 03-89250443


atau boleh call terus ke Ustaz Hisham (012-329 2792) atau Ustaz Jufry (019-3634124)


petua yang fadly bagitau tu memang selalu arwah tokwan aku bagitau......kalau dia masih hidup,InsyaAllah dia boleh cuba hindarkan
cuma seingat aku,atas sedikit ilmu yang pernah dipelajari......bacaan ayat qursi di setaip penjuru rumah memang elok bukan saja untuk mengelak gangguan jin atau syaitan malahan untuk manusia yang berperangai mcm jin.....

sedikit ilmu yang biasa aku amalkan......baca Al-Fatihah dan surah kursi dari ayat 1 hingga 9 di penjuru kanan rumah sambil berjalan ke penjuru 1 lagi mengikut pusingan tawaf (haji)...buat perkara yang sama di penjuru lain sehingga habis 4 penjuru....ini salah satu cara untuk membina kubu 4 penjuru....

wallahualam

bro tapi nak buat pendinding kena halau mahkluk 2 dulu...!!!
kalau tidak terperap jer..!!!!....
bukan aku nak kata dada nie penuh tapi ak keturunan bugis... nenek aku keturunan mempulihkan org kena buatan..!!
pak mertua aku keturunan org mulihkan org ,... termasuk mak aku sendiri.... tapi mak aku tak amalkan belum tiba masanya lagi katanya..!!!
nek aku pantang keturunan dia pergi ke kota tinggi kat air terjun..!!! ada sumpahan belum terukai.. sapa org keturunan budis dia tahu lah..!!




Memang betui kata ko zul.......kalau nak pagarkan umah dgn ayatul kursi..................mesti la pastikan semua benda dah takde.........baru ler boleh pagarkan umah dgn ayat2 Al-Quran.
kalau tak.....................benda tu akan terperangkap dalam umah dan tidak boleh keluar.............
ko cari ler sesape yg pandai utk buatkan semua tu..............
http://www.perigiduit.com/?ref=shahraz. ... .....click here.....untuk mencari duit lebih

PELUANG BARU .....CUBA LAH :-http://www.pemasaranemail.com/laporan/index.php?ref=shahraz
User avatar
SHAHRAZ
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 212
Joined: Fri 08 Jun 2007 09:15 am
Location: PUTRAJAYA

Postby zoragon_krazz » Fri 11 Jul 2008 02:59 pm

jawabnya try perasap plak..bab2 perasap nie mak mertua aku suke,he3.yerlah kita nak buat benda baik kan..lagipun mcm ko ckp bilik ke-2 aku pun jarang sgt nak guna n bukak so nampak nampak mcm kelam aje.nielah rintangan2 yg kena hadapi klu dok tempat baru..yang pasti skrg nie bdn2 aku mmg letih,penah n lesu kmdn rasa sakit2..tgklah apa aku nak buat plak mlm nie..mana nak cari kemenyen yer?
User avatar
zoragon_krazz
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 417
Joined: Mon 23 Jul 2007 01:18 pm
Location: Dari Putrajaya ke Teluk Intan plak...

Postby SHAHRAZ » Fri 11 Jul 2008 03:07 pm

5zul wrote:
Puden wrote:jin ni memang tak suka garam especially garam batu atau garam bukit satu lagi lada hitam. kalau kena jin macam terbakar katanya.

itu sebabnya kita pernah tgk tv tentang alam mistik ini..!!
batu garam boleh menarik tarikan magnet atau pegerakkan makhluk halus...!!!
sebab tue aku membeli batu garam... di rumah aku... selain dapat menutralkan ruang rumah serta pengaliran darah ia juga berfungi untuk mengesan maklum halus..!! kalau malam kita pasang tiba-tiba lampu dia kelip kelip pastu ok ...bermakna ader penghuni lain di dalam umah..!!
huhuhuhu..!!!


wah dahsyat tu...........................cam detector ghost lak.............................
[url=<A]<A[/url][size=2]zoragon_krazz umah ko kat area mana...................dalam putrajaya juga ke.



[size=2]zoragon_krazz...........ko jadi cam aku dulu....................masa tu wife aku mengandung...

[size=2]ada gangguan ...............tp aku bgtau kat wife aku kalau ada nampak ke perasan ke apa2 jua benda,bunyi dan sebagainya......maklum kat aku................memang ler masa tu......

[size=2]benda tu menganggu................tp kita sebagai suami kena kuatkan semangat...............

[size=2]kalau ko tak kuat semangat nanti wife ko lak yg susah..........kalau nak citer pjg.............

[size=2]benda nih kalau kita berani dia takut tp kalau kita takut lg ler dia berani.......

[size=2]yg apa aku tahu........hantu setan jin nih kalau nak ganggu anak cucu adam nih......dah dapat premit baru ler dia kacau mangsa berkenaan.........



[size=2]aku nak terang lebih lanjut aku tak tahu setuasi ko yg sebenar........lokasi umah ko kat mana.
http://www.perigiduit.com/?ref=shahraz. ... .....click here.....untuk mencari duit lebih

PELUANG BARU .....CUBA LAH :-http://www.pemasaranemail.com/laporan/index.php?ref=shahraz
User avatar
SHAHRAZ
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 212
Joined: Fri 08 Jun 2007 09:15 am
Location: PUTRAJAYA

Postby miSs_penyu » Fri 11 Jul 2008 03:08 pm

Puden wrote:jin ni memang tak suka garam especially garam batu atau garam bukit satu lagi lada hitam. kalau kena jin macam terbakar katanya.


betul tu...masa gi berubat tu ada jg tok moh tu bg garam sekali, suruh gi taburkan kat rumah lama kat presint 8...katanya jin kat rumah tu pun ada ikut balik, jd cara tu mcm nak suruh jin tu balik sana semula...tah ler, tp tak buat pun sbb nanti apa pulak kata penghuni kat situ...tetiba je gi tabur garam...so simpan je lah garam tu, nak tabur kat rumah mmg tak berani ler... pastu dia bg air sekali suruh mandi utk pulihkan semangat...
miSs_penyu
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 39
Joined: Thu 10 Jul 2008 09:24 pm

Postby SHAHRAZ » Fri 11 Jul 2008 03:10 pm

zoragon_krazz wrote:jawabnya try perasap plak..bab2 perasap nie mak mertua aku suke,he3.yerlah kita nak buat benda baik kan..lagipun mcm ko ckp bilik ke-2 aku pun jarang sgt nak guna n bukak so nampak nampak mcm kelam aje.nielah rintangan2 yg kena hadapi klu dok tempat baru..yang pasti skrg nie bdn2 aku mmg letih,penah n lesu kmdn rasa sakit2..tgklah apa aku nak buat plak mlm nie..mana nak cari kemenyen yer?


bro .........ko jgn berasap sebarangan nanti lain lak yg jadi nya...........................
http://www.perigiduit.com/?ref=shahraz. ... .....click here.....untuk mencari duit lebih

PELUANG BARU .....CUBA LAH :-http://www.pemasaranemail.com/laporan/index.php?ref=shahraz
User avatar
SHAHRAZ
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 212
Joined: Fri 08 Jun 2007 09:15 am
Location: PUTRAJAYA

Postby zoragon_krazz » Fri 11 Jul 2008 03:17 pm

Aku dok kat presint 9 kuarters kerajaan..silap perasap terbakar plak rumah..he3,betul tu suami kena kuat semangat klu x wife pun ikut takut gak..biasalah dulu putrajaya nie kan hutan so bila sekor dh bertapak kat rumah mula lah dia panggil geng2 dia..hempeh tul!for sure aku nak g berubat gak sbb kali nie aku dapat rasa mcm ada gangguan kat diri aku,nak try g darul syifa dulu nanti mcm mana klu dapat jumpe tok guru dato harun din lagi bagus.
User avatar
zoragon_krazz
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 417
Joined: Mon 23 Jul 2007 01:18 pm
Location: Dari Putrajaya ke Teluk Intan plak...

Postby 5zul » Fri 11 Jul 2008 03:30 pm

SHAHRAZ wrote:
zoragon_krazz wrote:jawabnya try perasap plak..bab2 perasap nie mak mertua aku suke,he3.yerlah kita nak buat benda baik kan..lagipun mcm ko ckp bilik ke-2 aku pun jarang sgt nak guna n bukak so nampak nampak mcm kelam aje.nielah rintangan2 yg kena hadapi klu dok tempat baru..yang pasti skrg nie bdn2 aku mmg letih,penah n lesu kmdn rasa sakit2..tgklah apa aku nak buat plak mlm nie..mana nak cari kemenyen yer?


bro .........ko jgn berasap sebarangan nanti lain lak yg jadi nya...........................

betul tue...kumunian kena di baca selepas di beli...di baca ngan ayat alquran seperti alfahtiah-3 kul - kursci dll..!! baru perasap dengan niat kepada allah saw.!! jng berharap pada kumunian nanti syirik jadi nya...lebihkan kepada yg maha kuasa..minta dengan dia..!!! untuk pengetahuan anda..kumunian boleh menarik minat jin luar kawasan untuk bertandang ke rumah anda..!!! heeeee jaga jaga...sebab kita tak di galakkan gunakan tanpa sebab..!!!

* semuanya bergantung kepada yg maha kuasa..!!allah saw.!!
untuk pegetahuan anda.... ader story seket//!!

kita sakit perlu berjumpa doktor dan doktor bagi kita ubat... so kita bergantung pada sapa ubat ke allah taalla...ubat sebagai alat pelindungan yg mendapat izin dari yg maha esa dengan membaca bissmillahirahmanirahim..!! baru makan...so dengan niat kepada allah supaya cepat sembuh...!!! sama juga dengan cincin geliga ular atau apa pun...seperti kumunian ker.... jng berharap sgt nanti syirik... so minta pada yg maha esa..!! tgk astro tak pasal ustaz kuarkan jin dari bdn seseoarang.... dia kata dia baca ayat alquran dan kumpulkan tenaga alquran di tangan dia..!!! bergitu juga dengan ahli silat...membaca ayat alquran dan kumpul tengan di tempat tentu untuk mempertahan kan diri,..!!apabila di serang.. tapi sekali kena mahu pengsan...heeee..!!
~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~



memory Of Awan
---avatar kecilkan aja!
User avatar
5zul
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3953
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: ~~5zul 141070307~~ ~~memory Of Awan ~~

Re: Aku diganggu Jin..mintak bantuan kawan2 forum.

Postby elen » Fri 11 Jul 2008 03:33 pm

zoragon_krazz wrote:Assalamulaikum semua, pe yang aku nak citekan ini adalah kisah benar tapi xtau nak kata sama ada kebetulan atau tidak..1st aku mohon sape yang hebat ilmu agama atau kenal sesiapa PM aku nanti..aku rasa aku n wife aku telah terkena gangguan jin atau syaitan, sejak kebelakngan ini apartment aku duduk tingkat atas skali sering mcm diganggu seperti tiap malam atap rumah aku mcm ada org buat keje kmdn bunyi org bertukang ada skali siling rumah aku terbukak tanpa sebab...aku xlarat nak cite lebih lanjut..pe2 pun kawan tolong yer mana yang tau hal2 mistik nie.


eii seramnya...aku cdgkn ko pindah je la kat tempat lain
Year 2010 Transform begins.Goodbye 2009!
012-7493689
User avatar
elen
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 706
Joined: Mon 10 Mar 2008 12:04 pm
Location: Pontian-Taman Daya-Plentong & yg sewaktu denganya...

Postby zoragon_krazz » Fri 11 Jul 2008 03:49 pm

xde gunanya pindah pun entah2 `benda` tu pun ikut sama..lagipun mcm2 aku dh beli kat rumah tu,x larat rasanya nak bawak pindah kuar plak lagi.
User avatar
zoragon_krazz
Ahli Tak Rasmi
 
Posts: 417
Joined: Mon 23 Jul 2007 01:18 pm
Location: Dari Putrajaya ke Teluk Intan plak...

Postby 5zul » Fri 11 Jul 2008 04:23 pm

zoragon_krazz wrote:xde gunanya pindah pun entah2 `benda` tu pun ikut sama..lagipun mcm2 aku dh beli kat rumah tu,x larat rasanya nak bawak pindah kuar plak lagi.

kalau betul buatan org kemana sahaja akan dia ikut...!!!huhhuh
kalau betul penghuni sesat ingin cari tuan baik kau jng ambil!!!huhuhuh....

*kalau kau nak pendinding diri atau apa pun...aku ader batu cincin geliga ular atau di kenali baru seri dewa malam... bila malam batu tue bersinar..!! dan byk khasiat nya... sila pandukan dalam web nak cari khaisatnya...aku ader 1 di tangan aku.. aku tak jual.. ader penjual yg nak menjual... tapi mas kawin nya ratuslah..!!tapi sebagai sampingan jer...jng harap sgt nanti syirik.... mohon pada yg maha esa.!!
~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~



memory Of Awan
---avatar kecilkan aja!
User avatar
5zul
Ahli Berbayar ProCC
 
Posts: 3953
Joined: Mon 28 Mar 2005 12:11 pm
Location: ~~5zul 141070307~~ ~~memory Of Awan ~~

PreviousNext

Return to Petua @ ProCC

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron