PROTON CLUB MALAYSIA

You are here: Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

TOPIC: Kusyen Kereta

Kusyen Kereta 14 Dec 2011 00:37 #69103

  • toy
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 47
  • Karma: 0
Salam semua warga/otai procc..

Disini saya ingin bertanya, dimana nak beli kusyen baru..kalau ada berapa harganya..saya malas nak letak cover atau tukar sarung kusyen lama...kalau boleh nak cari yang baru terus,baru cun..saya pakai wira..

Re: Kusyen Kereta 14 Dec 2011 08:24 #69109

  • Wi_Ra
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 460
  • Karma: 6
jarang dengar org beli kusyen baru ni...
kat kedai aksesori la kot..tak pun kat kilang proton terus...tapi harga dia sendiri mau ingatla...

Re: Kusyen Kereta 14 Dec 2011 11:53 #69129

  • toy
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 47
  • Karma: 0
Wi_Ra wrote:
jarang dengar org beli kusyen baru ni...
kat kedai aksesori la kot..tak pun kat kilang proton terus...tapi harga dia sendiri mau ingatla...

tu laa..saya pun pernah tanya kedai sparepart body..dia pon kata susah nak dapat...kena balut lain la nmpaknya...

Re: Kusyen Kereta 14 Dec 2011 12:32 #69133

  • Wi_Ra
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 460
  • Karma: 6
balut je bro..
kalau nak cantik, balut dgn kain baldu hitam...
kalau nak wat kat kedai member aku
kat selayang.. keje memang tiptop...

Re: Kusyen Kereta 14 Dec 2011 17:56 #69158

  • toy
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 47
  • Karma: 0
selayang jauh tu...aku kat kedah ni:laugh:

Re: Kusyen Kereta 14 Dec 2011 22:53 #69166

  • toy
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 47
  • Karma: 0
Kalau balut berapa kosnya bro? mesti banyak hari baru siap...patah kaki la aku...

Re: Kusyen Kereta 14 Dec 2011 23:26 #69167

  • no_result
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 504
  • Karma: 10
memang patah lah kaki tue...he3

Re: Kusyen Kereta 15 Dec 2011 09:07 #69177

  • Wi_Ra
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 460
  • Karma: 6
kos bergantung pada fabrik yg kita nak..
nti sebelum buat tu dia akan tunjuk sample
kalau tak silap aku ada lebih dari 10 jenis fabrik yg ada termasuk kulit dan pu..
dia bukan setakat balut seat je, balut dashboard, tukar bumbung,balut stering sumer ada...
berapa hari siap tu bergantung pada keadaan, kalau tak byk kete cepatla siap...
kaki tak patah bro, nanti dia bagi seat utk pakai sementara....
btw....hang duk kedah pun rasanya takde hal.....mai hantaq sekali...pastu mai ambik sekali.... hehe

Re: Kusyen Kereta 16 Dec 2011 14:36 #69264

  • toy
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 47
  • Karma: 0
Aku ada member kat selayng tu...boleh overnight kat rumah dia...tapi tak confirm lagi...

Re: Kusyen Kereta 09 Jan 2012 12:43 #70047

  • jack_pian
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 65
  • Karma: 0
Wi_Ra wrote:
kos bergantung pada fabrik yg kita nak..
nti sebelum buat tu dia akan tunjuk sample
kalau tak silap aku ada lebih dari 10 jenis fabrik yg ada termasuk kulit dan pu..
dia bukan setakat balut seat je, balut dashboard, tukar bumbung,balut stering sumer ada...
berapa hari siap tu bergantung pada keadaan, kalau tak byk kete cepatla siap...
kaki tak patah bro, nanti dia bagi seat utk pakai sementara....
btw....hang duk kedah pun rasanya takde hal.....mai hantaq sekali...pastu mai ambik sekali.... hehe




Wi_Ra..... Ape name kedai mber tu..?? ingt nak singgah la kedai kat selayang tu.... dekat dengan umah dah tu...

Re: Kusyen Kereta 09 Jan 2012 13:41 #70054

  • Wi_Ra
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 460
  • Karma: 6
jack_pian wrote:
Wi_Ra wrote:
kos bergantung pada fabrik yg kita nak..
nti sebelum buat tu dia akan tunjuk sample
kalau tak silap aku ada lebih dari 10 jenis fabrik yg ada termasuk kulit dan pu..
dia bukan setakat balut seat je, balut dashboard, tukar bumbung,balut stering sumer ada...
berapa hari siap tu bergantung pada keadaan, kalau tak byk kete cepatla siap...
kaki tak patah bro, nanti dia bagi seat utk pakai sementara....
btw....hang duk kedah pun rasanya takde hal.....mai hantaq sekali...pastu mai ambik sekali.... hehe




Wi_Ra..... Ape name kedai mber tu..?? ingt nak singgah la kedai kat selayang tu.... dekat dengan umah dah tu...



PRINZ AUTO SERVICES
No.11,jalan ps 9/2,
prima selayang,
68100 batu caves,
selangor,malaysia

+6012-3445003 / +6012-2011219 -
ko cakap dgn bro BES....
cakap dgn dia bro WiRa rekmen...
The following user(s) said Thank You: eZaMeMy, jack_pian

Re: Kusyen Kereta 10 Jan 2012 08:53 #70079

  • shimie
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 229
  • Karma: 2
toy wrote:
Kalau balut berapa kosnya bro? mesti banyak hari baru siap...patah kaki la aku...



aku ada surve kat kangar.......kalu pu dlm rm 650....leh minta 2 warna...utk full kusyen......
kedai kat car wash xpres....

Re: Kusyen Kereta 10 Jan 2012 09:01 #70083

  • As_ZoL
  • ( Moderator )
  • OFFLINE
  • AJK Portal & Forum
  • Posts: 12608
  • Karma: 128
wira : kedai ni mmg top rasenye..slalu gk aku dgr tp xsmpt2 g nk menyinggah..huhu..xsalah aku,seat pun dia ada jual..

Re: Kusyen Kereta 10 Jan 2012 09:42 #70084

  • Wi_Ra
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 460
  • Karma: 6
aszol: memang top kedai ni....tokeh dia adik beradik....lulusan kejuruteraan oversea..satu2 nyer kedai melayu yg agak maju....tokeh dia muda lagi tu... kedai dia ni mcm2 ada jual... stering,gear nob,dashbord...mcm2 ader.....

Re: Kusyen Kereta 10 Jan 2012 10:46 #70094

  • As_ZoL
  • ( Moderator )
  • OFFLINE
  • AJK Portal & Forum
  • Posts: 12608
  • Karma: 128
wira : yeke??tp rege ok x???
Time to create page: 0.46 seconds