PROTON CLUB MALAYSIA

You are here: Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Tanda-tanda Lining Clutch Habis
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Tanda-tanda Lining Clutch Habis

Tanda-tanda Lining Clutch Habis 06 Oct 2011 13:27 #64407

  • Ayan
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Kepada Otai2 pro sekalian...
1. Apakah ciri2 @ tanda2 yg kereta akan kehabisan Lining Clutch?
2. Proton Satria 1996 Manual kalau off kunci selepas enjin dihidupkan lepas tu enjin hidup sekejap kemudian baru off sepenuhnya.

Mintak tolong kepada Otai2 Pro semua untuk bagi tujuk ajar untuk solve problem nie ye..TQ..
The following user(s) said Thank You: speedrider

Re: Tanda-tanda Lining Clutch Habis 06 Oct 2011 14:12 #64410

  • speedrider
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 51
  • Karma: 2
1. susah naik bukit
2. lost pickup
3. tak masuk gear pun dah jalan (ni clutch dah rapat)
4. masuk gear bunyi kuat

yang tu yang saya tau la. yang lain2 mungkin ada yang boleh tambah
The following user(s) said Thank You: Ayan

Re: Tanda-tanda Lining Clutch Habis 07 Oct 2011 20:42 #64482

  • lanz
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Pen. Pengurus ProCC Autoshow & Motorsport Team
  • Posts: 3134
  • Karma: 9
bila brek kat brake disc tu.....kat rim pun ada serpihan besi.
The following user(s) said Thank You: Ayan

Re: Tanda-tanda Lining Clutch Habis 08 Oct 2011 12:34 #64493

  • virus
  • ( User )
  • OFFLINE
  • -Tetamu-
  • Posts: 3549
  • Karma: 2
Ade bunyi eeeeeeeeee kuat, kalau tekan clutch bunyi tu ilang..Kalau lepas bunyi plak...Smpai tahap nie memang kne tukar, kalau tak die mkn besi sebab clutch plate abes kne baham...
Last Edit: 08 Oct 2011 12:35 by virus.
The following user(s) said Thank You: Ayan

Re: Tanda-tanda Lining Clutch Habis 16 Dec 2011 23:28 #69272

  • lan_WLB
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 311
  • Karma: 5
tambahan tnda cluth plate KO
1- boleh start dlm gear
2-drive dlm 30kmh keta x mati

kalau tekan cluth ada bunyi besi tandanya bearing cluth KO,
The following user(s) said Thank You: _Ariff_{141}

Re: Tanda-tanda Lining Clutch Habis 17 Jan 2013 13:46 #78038

  • deanadyj
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 1
  • Karma: 0
susah naik bukit la tu,tekan minyak bunyi kuat ,tukar gear,tetap juga slow,rasa kritikal sgt dia punya lambat,hantar terus ke Proton service..
  • Page:
  • 1
Moderators: ujang76
Time to create page: 0.32 seconds