PROTON CLUB MALAYSIA

You are here: Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Proton Savvy Spare Parts
(1 viewing) (1) Guest

TOPIC: Proton Savvy Spare Parts

Proton Savvy Spare Parts 31 Aug 2010 15:10 #4239

  • miro370
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 94
  • Karma: 2
Maklumat ini dikongsi oleh members dari Savvy Club. Diharap dengan list harga2 spare ini dapat membantu ahli ProCC terutama yang memiliki Savvy dapat membuat anggaran mengikut budget masing2 sebelum menghantar kereta anda ke pusat service.

P.S: Harga yang dipaparkan adalah mengikut harga pasaran semasa dan mungkin terdapat perubahan harga diantara spare parts tersebut dr masa ke semasa

Sekian, Terima Kasih.

Dayco Timing Belt kit set RM360.00 100,000km with oil seals.
Take Note - Original Renault & other spare part shop will only give u a 60,000km belt).
60,000km belts will be about rm50 bucks cheaper
Air-con belt Dayco RM38.00
Battery ns60 Bosch s3 maintenance free RM160.00
Battery ns60 Bosch s4 maintenance free RM98.00
Throttle Body RM930.00
Starter-Original Proton RM700.00
Alternator-Original Proton RM1250.00
New ignition coil and cable RM490.00
Top set-Original Proton RM255.00
Clutch Kit set (Original Proton) – RM570.00, comes with bearing
Front windscreen Original Proton RM250.00
Rear windscreen Original Proton RM140.00
Front window Glass Original Proton RM70.00 per side. left or right
Rear window Glass Original Proton RM55.00 per side. left or right.
Water pump no price at the moment
Radiator- Original Proton RM355.00
Engine mounting Original Proton left RM100.00, right RM195.00, rear RM58.00
Driveshaft Original Proton RM480 whole set.
Air filter-RM57.00 (Original Proton), local Osaka brand RM20.00
Oil filter-RM22.00 (Renault), Original Proton RM15.00, Bosch oil filter RM10.00
Fuel filter- Original Proton RM28.00
Spark plug (Renault packing, Champion plug inside)- per piece RM20.00 (For Savvy)
spark plug (Champion)- per piece RM16.00 (For Savvy)
Bosch Super Plus spark Plug (Bosch) RM55.00 for a set of 4
Osram bulbs H7 Rm20.00per bulb (for headlamp)
Osram Cool Blue H7 bulbs –RM37.00 per bulb ( for headlamp)
GE (General Electric) H7 bulb RM14.00 per bulb
Renault D3 Syn renaultmatic oil for Savy Auto Gearbox-RM9.005 for 2 litres.
Gear oil Original Proton For Savvy only RM36.00 per 1 litre. Savvy use about 4 litres.
Thermostat Original Proton- RM162.00
Front wheel bearing RM50.00 per side
Front Hub RM65.00 per side
Front Knuckle-RM115.00 per side.
Wiperblade-RM20.00 Bosch 22/16
Rear wiperblade (if urs stolen) blade & arm RM73 Original Proton
Bardahl 4L Fully Syn engine oil 5w-30-RM85.00
Bardahl engine flush/tune up 1 can-RM14.00
Front Brake Pad Original Proton RM132.00
Front Brake Pad Bendix Metal King Titanium-RM95.00
Front Brake Pad Bosch Powerplus RM55.00
Disc rotor front RM90.00 per side.
Savy glove box handle RM30.00 Original Proton
Front Headlamp-RM210 (per side) Original Proton (without socket)
Rear taillamp-RM160.00 (per side) Original Proton
Foglamp- RM145.00 (per side) Original Proton
Power window motor for driver's side- All Original Proton parts-
Switch RM25.00, Gear-RM48.00, Motor-RM85.00. Wire u have to get urselfs.
Proton Savvy Signal Switch Original Proton RM175.00
Proton Savvy Original Proton bumper front RM160.00
Proton Savvy Original Proton bumper rear RM190.00
Side mirror Original Proton RM80.00 Original Proton per side
Absorbers-front RM128.00, rear RM80 per side (Original Proton)
Lower Arm original Proton RM128.00 per side (Original Proton)
Fender/Mudguard Original Proton RM105.00 per side
Brake shoe RM105 Original Proton
Brake shoe- local brand FBK-RM45.00
Bosch Dot 5.1 Brake Fluid 1 litre-RM40.00
Bosch Dot4 Brake Fluid 1 litre-RM20.00
Bosch twin-tone horn RM35.00 (without relay)
Fuchs coolant 1 litre-RM15.00
Last Edit: 18 Aug 2011 00:27 by miro370.
The following user(s) said Thank You: _Ariff_{141}, icelemontea98, max2_seekers

Re: Proton Savvy Spare Parts 15 Feb 2011 07:20 #26616

  • missnina
  • ( User )
  • OFFLINE
  • -Tetamu-
  • Posts: 361
  • Karma: 4
thanks bro miro 4 sharing

Re: Proton Savvy Spare Parts 23 Jul 2011 23:47 #59278

  • miro370
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 94
  • Karma: 2
Original Renault Ignition coil - New Model

Last Edit: 23 Jul 2011 23:47 by miro370.

Re: Proton Savvy Spare Parts 23 Jul 2011 23:49 #59279

  • miro370
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 94
  • Karma: 2
LuK clutch kit set for Proton Savvy

Re: Proton Savvy Spare Parts 05 Sep 2011 14:41 #62542

  • bullet
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 1
  • Karma: 0
camne nak order?saye tinggal kat sarawak...

Re: Proton Savvy Spare Parts 09 Sep 2011 21:51 #62730

  • axcatraz
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 1
  • Karma: 0
cam pulley ade tak?? tak kira lightweight or oem..

Re: Proton Savvy Spare Parts 01 Oct 2011 11:04 #63950

  • ariefshah
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 1
  • Karma: 0
askm,.mane harge ni boleh dpt dkat kdai spare part proton ke?..
ke en.miro tau kat mne ade jual?..

Re: Proton Savvy Spare Parts 03 Oct 2011 11:33 #64060

camane nak tepek gambo kat sini? ke ade ape2 syarat?
Last Edit: 11 Oct 2011 15:44 by icelemontea98.

Re: Proton Savvy Spare Parts 05 Oct 2011 21:59 #64364

  • miro370
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 94
  • Karma: 2
bleh order dgn Wan Azlan ni no phone dia...0195958971

dia boleh poslaju semua barang Savvy ke seluruh Malaysia....kalau kat KL leh cr jiashearn@gmail.com

budak2 Savvy kalau area KL leh contact 0193583163 kalau dia tanya dapat mana no ni ckp miro savvy merah kasi....da tahu
The following user(s) said Thank You: azlan16626

Re: Proton Savvy Spare Parts 11 Oct 2011 16:11 #64770

baru2 ni ice ade prob ngan mende alah nih. pasan lepas tiga2 lampu tak nyala. huh... smp ke petang tggu stok, tak leh jalan ke mane2 tak berani lampu brek takde. ujan lebat pulak tu.

suis lampu brek. Original Part
Last Edit: 11 Oct 2011 16:12 by icelemontea98.

Proton Savvy Spare Parts (Fender Belah Kiri) 17 Nov 2011 10:04 #67943



Salam pada semua ProCC Savvy....
Aku baru kt sini, bleh la korang beri tunjuk ajar...
Aku baru usha satu barang ni, Fender Savvy...
Aku ada contact Proton Mesra di area Bangi n aku tanya harga dia. Korang tau brape harge fender tu (plain black)? Dia cakap harge die RM279!!! Gile mahal!!!
Berlainan pulak ngan harge yang baru je group ni update dlm bln lepas (RM105) utk setiap side. Tpi yang bestnye bile aku tanya kawan aku plak (yang dh memang kebetulan kerja kt Proton),harge die lagi best. cuma RM95 je and fresh from factory.....
Skarang ni aku kompius ngan harge2 die neh....
And lagi satu,aku ada usha satu bengkel ketuk kete ni,aku tanya bende yg sama then die kata harge dlm RM90 (Taiwan made).Ada ke fender made in Taiwan?

Kawan2,tolong bagi guide....

TQ GUYS....

Re: Proton Savvy Spare Parts (Fender Belah Kiri) 17 Nov 2011 13:18 #67985

  • are_rif
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Juru Audit Dalaman
  • Posts: 2137
  • Karma: 90
max2_seekers wrote:


Salam pada semua ProCC Savvy....
Aku baru kt sini, bleh la korang beri tunjuk ajar...
Aku baru usha satu barang ni, Fender Savvy...
Aku ada contact Proton Mesra di area Bangi n aku tanya harga dia. Korang tau brape harge fender tu (plain black)? Dia cakap harge die RM279!!! Gile mahal!!!
Berlainan pulak ngan harge yang baru je group ni update dlm bln lepas (RM105) utk setiap side. Tpi yang bestnye bile aku tanya kawan aku plak (yang dh memang kebetulan kerja kt Proton),harge die lagi best. cuma RM95 je and fresh from factory.....
Skarang ni aku kompius ngan harge2 die neh....
And lagi satu,aku ada usha satu bengkel ketuk kete ni,aku tanya bende yg sama then die kata harge dlm RM90 (Taiwan made).Ada ke fender made in Taiwan?

Kawan2,tolong bagi guide....

TQ GUYS....



welcome bro.....tapi nak lg manis buat salam perkenalan dulu
www.protonclub.com/portal/index.php?opti...id=55&Itemid=125

Re: Proton Savvy Spare Parts 17 Nov 2011 15:41 #68004

  • darin
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 7
  • Karma: 0
workshop kat mana? Nak tukar spare part pon tak tau yg mana first priority, nak tukar semua skali bangkrap la den.. tulun. tulun..

Re: Proton Savvy Spare Parts (Fender Belah Kiri) 17 Nov 2011 23:21 #68031

  • miro370
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 94
  • Karma: 2
max2_seekers wrote:


Salam pada semua ProCC Savvy....
Aku baru kt sini, bleh la korang beri tunjuk ajar...
Aku baru usha satu barang ni, Fender Savvy...
Aku ada contact Proton Mesra di area Bangi n aku tanya harga dia. Korang tau brape harge fender tu (plain black)? Dia cakap harge die RM279!!! Gile mahal!!!
Berlainan pulak ngan harge yang baru je group ni update dlm bln lepas (RM105) utk setiap side. Tpi yang bestnye bile aku tanya kawan aku plak (yang dh memang kebetulan kerja kt Proton),harge die lagi best. cuma RM95 je and fresh from factory.....
Skarang ni aku kompius ngan harge2 die neh....
And lagi satu,aku ada usha satu bengkel ketuk kete ni,aku tanya bende yg sama then die kata harge dlm RM90 (Taiwan made).Ada ke fender made in Taiwan?

Kawan2,tolong bagi guide....

TQ GUYS....


Harga proton memang mahal sikit, fender tu banyak kompany leh buat..cuma ader sesetengah company tak nak buat kalau permintaan kurang...kalau dah dapt murah tu kira oklah...bergantung atas kedai jugak...ader yg leh dapat murah dan sebaliknyer..fender ni tak kira mana buat sebab kebanyakan brg2 kereta banyak kilang luar negara produce...

Re: Proton Savvy Spare Parts (Fender Belah Kiri) 18 Nov 2011 15:43 #68082

Member aku plak ckap fender ni ada dua jenis...

-Murah (lapisan agak nipis sikit berbanding ngan original...)

-Standart dari kilang (lapisan standart kereta original dari yang murah dan kerosakkan pada kereta ketika kemalangan agak sedikit berbanding dengan murah@recorn)....

Kalau nk cat fender saje,kt mane paling murah ek? Klau sape2 tau kt area Kajang and Bangi (Cheras pon ok gak),please roger2...
Kalau bleh,below 100 la....

Time to create page: 0.46 seconds