PROTON CLUB MALAYSIA

You are here: Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Masalah Masalah Pada Proton Persona
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Masalah Masalah Pada Proton Persona

Masalah Masalah Pada Proton Persona 09 Apr 2011 11:02 #41955

  • spirus
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 658
  • Karma: 1
Sekadar berkongsi,

selama memiliki kereta persona nie dari tahun 2008 hingga kini bahagian enjin keta stakat nie ok tetapi apabila bahagian luaran kereta pulak wat hal... pada mula nya penutup minyak keretea patah lepas tue skarang tempat buka pintu bahagian pemandu lak patah....

aduhhh...

kepada yang ingin berkongsi msalah kereta persona nie dipersilakan disini....
Last Edit: 09 Apr 2011 11:03 by spirus.

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 11 Apr 2011 17:25 #42411

  • zaihan82
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 284
  • Karma: 7
tempat bukak pintu tu, tukar jerk yg besi/steal punyer..tahan lama...
kat aksesori ada..

aku nyer persona e. kalo lalu jalan x rata time belok bunyi keletak keletuk kat belah depan..
apsal erk? ada saper2 tau solution nyer...

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 06 Nov 2011 12:49 #67335

  • azry83
  • ( User )
  • OFFLINE
  • -Tetamu-
  • Posts: 31
  • Karma: 0
hurm...ekon aku hidup/mati sendiri....pelik nak tuka rm500

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 08 Nov 2011 08:05 #67357

  • bujal
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Salam smua..nk tanya owner persona laen..cat korang ok tak?2t kete ku mcm nipis je.kat hood ada bnyak kesan putih2 mcm trkopek kna btu kot.mang senang trkopek ke?kete kaler htam plak tu jdi ketara plak menda tu.adoyai,..leh claim waranty ke bab cat ni..hrap leh bg pandangan.tq..

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 09 Nov 2011 13:23 #67449

  • azry83
  • ( User )
  • OFFLINE
  • -Tetamu-
  • Posts: 31
  • Karma: 0
setakat kete tahun 2009...ok lagi cat ori...bonet pun cun lagi...claim warranty x pernah lagi...bkn kira wear n tear ke?

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 02 Mar 2012 18:04 #72280

  • mohdanuar
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 38
  • Karma: 0
samo lar.. tpi pas aku marah aircond aku sampai skunk dah 2 bulan xmau plak saka die on sendiri.. hahahha... sembang-sembang dengan teknikal proton service katanya papan litar dah gilo.. beriban cost.. katanya lar... heheh

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 12 Apr 2012 22:23 #74533

  • azry83
  • ( User )
  • OFFLINE
  • -Tetamu-
  • Posts: 31
  • Karma: 0
paling mura 400

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 23 Apr 2012 11:18 #74864

  • azila_NR
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 218
  • Karma: 9
Haaa.....zila pun pernah kena mcm nih..
bila belok je bunyi mcm tuh..
ok solutionya..cuba tengok kat "daun pisang" yg kat tayar ty..
pusing2 kan smpai habis kiri n ke kanan (wah..!! dh mcm step manual nih..skema la plak..
hehhehe..)

maybe dia dh terkopek coz ada skru yg tertanggal..
after tukar "daun pisang" tu...dh x bunyi lagi dah..

try er...:-D

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 23 Apr 2012 11:31 #74865

  • azila_NR
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 218
  • Karma: 9
econ pun sm je..jap ok jap x ok..
bila brek dia off..lepas brek dia on balik.

hmmMM..just kawal control econ tu je..jgn terlalu rendah sgt..n jgn terlalu tinggi sgt suhunya..

tp kdg2 sm jek..last2 biar jela..mls nak fikir..
hahahh.....

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 16 May 2012 10:17 #75391

  • wendi
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 1
  • Karma: 0
bagai nak gilerr... proton pesona tak sampai sebulan... tingkap kiri belakang, tak berfungsi.... gi proton servis dah dibaiki... selang seminggu, tingkap kanan belakang pulaa buat halll... grrrrrrrrrr..... lum baiki lagi, sebab penat ulang alik ke proton, dah la tu kena tunggu berjam jammmm!!!!

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 24 May 2012 15:49 #75523

  • kl_bikerz
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 47
  • Karma: 0
saper ader pengalaman ttg bunyi......

dia terjadi biler start keta.....

masa nak jln dr 20km-40km ader bunyi BERDESING, tanya pomen keta manifold x rosak sbab biler nak mula jln jer ader bunyi.....saper ader pengalaman leh kongsi sama2...... plz

pening paler nie.........

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 24 May 2012 21:12 #75527

bnyi dkt sblh mane bro....
bhgian engine ke dekat tayar

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 25 May 2012 11:59 #75553

  • kl_bikerz
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Ahli Rasmi ProCC
  • Posts: 47
  • Karma: 0
bunyi kat bahagian enjin...
depan... kat sarang nenas..

Re: Masalah Masalah Pada Proton Persona 05 Aug 2014 12:39 #85047

  • syariff
  • ( User )
  • OFFLINE
  • Tetamu
  • Posts: 2
  • Karma: 0
sama la.....kadang2 on sendiri
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.58 seconds